7 satellitbilder som av mystiska anledningar är förbjudna.

Det finns vissa platser på jorden som myndigheter och andra inte vill att vi ska kunna se via internet. Anledningen att vissa landmärken inte finns med på Googles karta är förståeliga medan andra inte går att förklara och verkligen blir ett mysterium. Det sistnämnda tycker jag är så fascinerande och spännande. Vad döljer sig bakom censureringen? Här nedanför finns 7 områden som inte finns på Googles karta – av mycket oklara omständigheter.

1. Colonel Sanders (KFC).

Kentucky Fried Chicken är en av världens största snabbmatskedjor. Men, deras restauranglogga existerar inte på Google Earths kartor. Anledningen? Det finns en man på deras logga som heter Colonel Sanders. Han har en gång i tiden funnits i verkligheten och på grund av säkerhetsföreskrifter måste alla ansikten på Googles karta vara blurrade.

Bildkälla: Google.

rysslan10

2. Babylon, Irak.

På denna historiska plats, full av historiska monument och platser, finns endast en stor åker. I alla fall om man ska tro Google Earth. Varför?

Under Saddam Husseins skräckvälde pumpades det in miljoner kronor för att återuppbygga staden för att stärka nationalismen i Irak. Bland annat byggde diktatorn en enorm staty föreställandes han själv. I återuppbyggnaden ska det också finnas flera mystiska meddelanden. Men finns det något mer som döljer sig där? Den som lever får se.

Bildkälla: Google.

rysslan11

3. Ryssland.

Inget vet varför den här ytan i Ryssland har blivit helt utsuddad på Googles karta. Den är belägen i närheten av den Sibiriska tundran och närmsta staden är Egvekinot i Ryssland.

1986 fick det ryska folket veta att det fanns ett dussintal stängda städer över hela landet. Med över 1 miljon människor som bodde i dem. Och dessa städer hade under en lång period mystiska siffror adderade till deras namn. Den som varit mest mytomspunnen är Arzamas-16. Platsen där kärnkraftsingenjörerna som satte stopp för USA:s monopol på just kärnkraft.

Man blir inte så lite nyfiken på vad som döljer sig under den tjocka dimman som man ser på Googles karta.

Bildkälla: Google.

ryssland1

4. Szazhalombatta oljeraffinaderi, Ungern.

Den här oljeanläggningen i Ungern har helt enkelt frågat Google om att få bli censurerad. Hela marken är grön, alla byggnader är försvunna och kvar står vi med frågan: Vad är det som är så hemligt?

En mycket märklig omständighet är att om man tittar på en annan digital karta än den från Google så är den här platsen i Ungern inte censurerad…

Bildkälla: Google.

ryssland2

5. Baker Lake, Kanada.

Enligt amerikanska sajten Huffington Post har en man vid namn Doktor Boylan sagt att den svarta markeringen censurerar fyrtorn där människor arbetar med att lokalisera utomjordiska varelser.

Huruvida det är sant eller inte är omöjligt att säga – men det är minst sagt spännande.

Bildkälla: Google.

ryssland4

6.Volkel, Nederländerna.

Flygvapnets bas i Nederländerna, eller Holland, är pixlad till oigenkännlighet. Anledningen har nu också avslöjats efter år av nyfikenhet. Det finns 22 stycken amerikanska kärnvapen arkiverade här. Redan för 6 år sedan avslöjade Wikileaks detta med hemliga dokument och i ett program av National Geografic från 2013 bekräftades detta också av den dåvarande premiärministern i Nederländerna.

Bildkälla: Google.

ryssland5

7. Keowee, South Carolina.

Titta på kartan som föreställer delar av floden Keowee. Den är kraftigt blurrad. Varför vill man vi inte ska få se den här dammen? Spekulationer säger att det är på grund av att dammen hjälper till att driva kärnkraftverket Oconee, men ingen vet helt säkert. Oavsett hur stora riskerna är vid dammen så vill någon att vi inte ska kunna se dammen på Googles karta.

Så enkelt är det.

Bildkälla: Google.

ryssland6

Tycker du också att dessa mystiska omständigheter är spännande? Dela då gärna detta med era vänner!