Armén byggde trappan i hemlighet på 40-talet. Nu fascinerar det förbjudna bygget en hel värld.

Året är 1942. På Hawaii har USA börjat bygget av en hemlig radiomast som flottan ska använda under sina operationer till sjöss. För att ta sig till toppen byggs en hisnande trappa på 3922 steg. I dag är den trappan förbjuden – och fascinerar miljoner äventyrare.

USA:s armé använde trapporna och radiomasten på Hawaii i över 40 år. Efter att den slutat användas fanns idéer om att göra det till en turistattraktion på grund av den otroliga utsikten, men så blev det inte. I stället beslutades det 1987 om att förbjuda civila människor att vandra den 3922 trappor långa vägen upp till toppen av berget Puʻukeahiakahoe.

Trots det har tusentals äventyrslystna turister valt att trots förbudet och vandra upp till toppen. För ungefär ett år sedan svepte en kraftig storm in över området och trapporna blev kraftigt skadade. Därför är bron avstängd tills vidare – och kanske aldrig mer kommer att kunna användas. Här nedanför kan ni se de häftiga bilderna från den förbjudna trappan som lockat äventyrare i över 60 års tid.

haiku1
haiku2
haiku3
PX4XybW
S9WmQZz

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna