Ballerinan ställer sig på alla fyra – sekunder senare gör hon det som får alla mållösa

Dans är en konstform som antingen kan lämna publiken oimponerad eller totalt hänförd. I det här fallet är det inget tal om att det är det senast nämnda som gäller, tillsammans med en känsla av förvirring.

När ballerinan Milena Sirdova ställde sig på alla fyra under ett framträdande i Ukraina blev publiken helt tyst. ”Vad ska hon göra nu?”, var nog den tanke som for genom de flestas huvuden. Och svaret var ingenting någon människa är van vid att se. 

När ukrainska balettdansösen Milena Sirdova ställde sig på alla fyra under ett framträdande blev publiken knäpptysta. Milena stod inte på alla fyra på det sättet vi känner till, utan brett isär på händer och fötter, likt en spindel. 

När hon sedan började gå och hoppa i sidled kunde ingen slita ögonen från hennes akrobatiska sätt att röra sig, för att inte tala om oväntade framförande. Efter föreställningen blev kvinnan omskriven i flera medier, där hon kallats ”Spindelkvinnan”. Se imponerande videon nedan: 

Säga vad man vill, men den här dansösen har en beundrandsvärd kroppskontroll, jag skulle då inte klara av detta. Dela gärna om du också fastnade i klippet.