CP-skadade Paul har hittat på imponerande teknik för att skapa vacker konst.

Paul Smith från Oregon, USA, föddes med cerebral pares, ett funktionshinder som vi ofta brukar förkorta CP-skada. Det har dock aldrig hindrat Paul. När ingen trodde att han skulle ha en framtid så lyckades denne man lära sig att både prata och gå, vilket är ovanligt. Men det är inte allt. Som ung man började Paul även att kommunicera via en skrivmaskin – en färdighet han har burit med sig hela livet. På vårdhemmet Rose Haven, där Paul har bott sedan 1967, gör han numera något alldeles utomordentligt om dagarna: knapptryck för knapptryck tillverkar han hundratals konstverk med hjälp av sin… just det, skrivmaskin! Med en minst sagt speciell teknik lyckas Paul göra konst som både är vacker och verklighetstrogen och på vårdhemmet pryds nu korridorernas väggar av tavlor signerade Paul Smith. Inte så konstigt kanske, för det här är verkligen läckert.  

Bara det att Paul visar hur ingenting är omöjligt tycker jag är fint. Men att han gör det med den här tekniken är bara så galet häftigt. Det här konstverket, som föreställer ”Nattvarden”, är alltså gjort med en SKRIVMASKIN!

paul1

Paul använder dessutom bara tio tangenter på sin skrivmaskin för att göra sina konstverk. Ett annat underbart exempel är den här ekorren som är så verklighetstrogen.

paul3

Här har Paul återgett sovrummet från sin barndom. Om du tittar närmare på bilden kan du se hur han exempelvis har använt @-tecknet.

paulextra

paul9

Detaljerna kan du även skymta riktigt bra på den här målningen av Mona Lisa.

paul7

paul6

Många av Pauls konstverk är inspirerade av tidigare händelser i hans liv. Här är några andra häftiga konstverk som Paul har gjort med sin skrivmaskin.

paul10

paul8

paul5

paul4

Om du vill se nyhetsinslaget där Paul visar upp sina konstverk så finns det här:

Tycker du att detta var häftigt? Gilla gärna vår Facebook-sida för att få fler häftiga bilder, texter och videoklipp direkt i ditt flöde.