De återskapade van Goghs målning och hyrde ut rummet. När jag ser bilderna? Otroligt!

Hur skulle du känna för att en dag bara ta klivet in i en världsberömd målning och uppleva alla konstnärens detaljer i verkliga livet? Nu har du chansen. Vincent van Goghs ”Bedroom in Arles” är inte längre bara en målning – utan ett riktigt sovrum där du dessutom kan hyra in dig för en natt. När jag först såg bilderna på återskapandet av målningen fick jag gnugga ögonen både en och två gånger. Så häftigt!

Den här berömda van Gogh-målningen har du säkert sett både en och två gånger.

Bildkälla: Wikipedia

vangogh_2

Nu kan du alltså spendera en natt i ”Bedroom in Arles” – men inte i den franska staden Arles, utan i amerikanska Chicago. I samband med att tavlan, tillsammans med ett par andra van Gogh-verk, ska visas upp i staden har Art Institute of Chicago nämligen återskapat sovrummet i en verklig miljö.

Inte nog med det, de har dessutom lagt ut sovrummet på uthyrningssajten Airbnb så att vem som helst kan spendera en natt i den välkända sängkammaren.

Äh, det kan väl inte vara så likt, tänker kanske du. Kolla då på det här:

Bildkälla: Airbnb

vangogh_1

När jag först såg bilden förstod jag inte att det här var en riktig plats. När jag tittar närmare på detaljerna förstår jag dock att det faktiskt är verkligt.

Bildkälla: Airbnb

vangogh_5

Bildkälla: Airbnb

vangogh_4

Rummet hyrs ut för knappa 10 dollar per natt, vilket motsvarar cirka 84 kronor. ”Jag tar ut 10 dollar av en enda anledning, och det är att jag behöver köpa färg. Dock förser jag dig gärna med biljetter till min utställning på Art Institute of Chicago”, står det att läsa i annonsen.

Så vad säger du, skulle inte du vilja ta en tupplur i det här häftiga rummet?

Bildkälla: Airbnb

vangogh_3

Dela gärna vidare om du också tycker att detta var riktigt häftigt.