De gjorde om en 103 år gammal kyrka till en helt unik skatepark.

Jag älskar när man ger gamla byggnader nytt liv. Det är så mycket bättre än att bara riva och bygga nytt. Därför tycker att det här gänget förtjänar att uppmärksammas. Riktigt coolt projekt om ni frågar mig. I Asturien i Spanien låg en 103 år gammal kyrka som varit övergiven i åratal. Den vackra arkitekturen och dekorationerna inuti var i stort sett bortglömd. Det såg ut som att det kyrkan skulle rivas. Men istället fick den en fantastisk chans till ett nytt liv. Tack vare insamlingar på nätet och Red Bull som gick in som sponsor lyckades en grupp som kallar sig själva för ”Church Brigade” ta över den gamla byggnaden och göra om det till en inomhus skatehall. Kyrkan reparerades, skateramper installerades och den fick till och med ett nytt namn, La Iglesia Skate, eller Skatekyrkan på svenska. Som pricken över i:et tog de in konstnären Okuda San Miguel som förvandlade lokalen till ett kalejdoskop av färger och former. Titta nere för att se de fantastiska bilderna inne i kyrkan.

Facebook/ La Iglesia Skate

1

Den här vackra gamla byggnaden var fallfärdig efter åratal av förfall.

Kyrkan skulle ha rivits om inte ”Chruch Brigade” hade kommit och räddat den med sin plan – att göra om kyrkan till en skatepark.

Instagram/Okudart

2

De försökte bevara så mycket som möjligt av den ursprungliga arkitekturen och bygga på med färgsprakande väggmålningar med bland annat geometriska former, djur och ansikten.

Kontrasten mellan det moderna och det gamla är fantastisk.

Instagram/Okudart

3

De ljusa målningarna kompletterar arkitekturen och tvärtom.

Instagram/Okudart

4

Målningarna är inte bara på väggarna utan även i taken. Där tittar stora mystiska ansikten ner på besökarna.

Instagram/Okudart

5

Konstnären Okuda kallar sin målningar för Iglesia Skate Kaos Temple, och han samlade in pengar online för att kunna genomföra projektet.

Så här såg kyrkan ut innan projektet påbörjades.

Instagram/Okudart

6

Okuda använde sig av sprayfärg, schabloner och en hel del talang för att genomföra projektet. Man kan tänka på det som en modern variant av det Sixtinska kapellet.

Instagram/Okudart

7

Konstnären säger att han bli inspirerad av modern konst och geometriska former men också naturen och organiska former. Det kan man ana när man ser konsten.

Källa: Colossal

8

Här ser man hur de installerar ramperna.

Instagram/La Iglesia Skate

10

Church Brigade ville ge nytt liv till en gammal byggnad och göra utrymme för samhörighet och ett rum som hyllar kreativitet, teamwork och såklart, coola skateboard trick. Om du frågar mig så har de verkligen lyckats!

Instagram/La Iglesia Skate

11

Du kan läsa mer om kyrkan och se fler före- och efterbilder på deras hemsida.

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna