De här hobbit-husen kan sättas upp på 3 dagar och jag kan inte sluta drömma mig bort.

Jag glömmer aldrig första gången jag såg filmen Sagan om Ringen och hur jag fascinerades av miljöerna. Särskilt Fylke, hobernas land, satte sig på näthittan. De små gulliga husen såg så hemtrevliga och fina ut att man bara ville teleportera sig dit på studs. Så när jag lärt mig om dessa små bostäder, som tagna rakt från Sagan om ringen, trodde jag knappt det var sant. För om du någonsin fantiserat om att leva i en liten grotta på en vacker bergssluttning så kan Green Magic Homes ha något för dig. Det Florida-baserade företaget bygger små, mobila hobbit-hus som du kan sätta upp lite var du vill (om du äger marken). Visst är det häftigt?

Green Magic Homes har en tanke om att skapa det perfekta och miljövänliga lilla huset.

green1

”Skalen” görs i en fabrik och de ska helst ligga under ett lager av gräs och jord.

green1

Företaget säger sig endast material av högsta kvalitet. Husen ska tåla hårt väder, vara 100 procent giftfria, brandsäkra och miljösmarta.

domicana

Husen kan levereras i en mängd storlekar, allt ifrån 3-rummare till lyxigare varianter.

helt1

En 100 kvadratmeter stort hus tar cirka 10 dagar att tillverka. De ska tåla kraftiga jordbävningar. Orkaner är heller ingen match husen, som kan liknas vid skyddsrum.

home2

Så här skulle det också kunna se ut, om man får drömma stort… Wow!

exempelvis

Eller varför inte så här?

sparabild1

Priserna för ett hus börjar på omkring 120 000 svenska kronor.

green2

Husen känns också moderna och lyxiga på insidan. De här hobbit-hemmen skulle lätt kunna konkurrera med en exklusiv lägenhet i storstaden.

lyx

Än så länge har inte så många hunnit flytta in och inreda sina nya hus. Men håll med om att möjligheterna känns stora för att göra något riktigt bra av det?

latin1

Framförallt på karibiska öar verkar byggandet vara i full gång.

sparabild2

Men det verkar också finnas planer på att bygga små snöhus, som ska tåla kyligare klimat och hålla sina husägare varma under de extra kalla månaderna.

hole10-600x320

Bilder och källa: Green Magic Homes

Gilla gärna om du tycker du gärna skulle bo i ett litet gulligt hobbit-hus!