Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Den här japanska bron är så läskig att jag får panik bara av att se på bilderna.

Jag har åkt på många vägar i mina dar och då händer det att man passerar en och annan bro på sin resa. Ibland bjuder dessa broar på riktigt mäktiga utsikter över landskap eller hav. Till mina personliga favoriter hör Öresundsbron som förbinder Sverige med Europa och Golden Gate bron i USA. Men den här bron, som finns i Japan, vette sjutton om jag skulle våga åka på någonsin. Den kallas i folkmun för ”berg- och dalbanan” och det är en beskrivning som verkligen stämmer till 100% – kolla bara själv här under.

Den japanska bron ”Eshima Ohasi”-bron i Sakaiminato måste vara en av världens häftigaste och på samma gång läskigaste broar.

Bron sammanbinder städerna Matsue och Sakaiminato och på håll ser den bara ut som en vanlig bro över ett vattendrag, men när man tittar lite närmre får man en helt annan uppfattning.

bro1
Youtube

Bron går nämligen rätt över ett tungt trafikerat hamnområde där mängder av stora fartyg passerar. Med anledning av detta har man tvingats bygga bron extremt högt upp i luften för att båtarna ska kunna passera under.

bro2
Youtube

Samtidigt måste dock bron börja på marknivå för att bilarna ska kunna ta sig upp på den och det är därför bron fått en så pass kraftig stigning i början.

Jag vette sjutton om jag skulle våga mig upp på den här bron när jag ser bilderna, det ser ju verkligen oerhört läskigt ut. Men enligt AMW.com har bron aldrig haft några olyckor så det talar ju i alla fall för att den är säker.

Se mer i videon här under:

Skulle du våga åka på bron? Kommentera gärna!

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna

 

Läs mer om...