Den svävande brädan förbluffar en hel värld. Nu avslöjas hemligheten bakom och jag sitter bara och gapar.

Skateboardåkande kan spåras tillbaka ända till 1944. Då åkte man på en planka som man fäst hjul från rollerskates under. Sedan dess har den utvecklats väldigt mycket och idag vet nog de flesta hur en skateboard ser ut. Men vet ni hur framtidens skateboard ser ut? Det ser ju ut som något från Tillbaka till Framtiden, men denna är högst verklig.

Lexus (ja, bilmärket), släppte i förrgår ett klipp på den nya typens, framtidens, skateboard – Hoverboard. Denna typ av skateboard har varit på tal länge, men ingen har riktigt lyckats få det att fungera så bra som man vill – förrän nu.

Lexus har lagt ut hintar om den revolutionerande brädan under den senaste månaden, men nu har vi äntligen fått se vad de har kommit fram till – och hur den ser ut ”in action”.

Det sjuka med Hoverboard? Den har inga hjul. Den svävar.

hoverboard

– Det finns ingenting som heter omöjligt, det är bara en fråga om att lista ut hur man ska göra, menar Haruhiko Tanahashi, chefsingenjör på Lexus.

Kort sagt kan man säga att tekniken fungerar tack vare magneter. Att gå in på den långa, avancerade versionen är krångligt – även för Lexus. På deras hemsida menar dom att det ligger mycket ingenjörsarbete bakom teknologierna som finns i den. Men med precis rätt kombination av superkonduktorer, magneter och kväve har de fått skateboarden att sväva.

Här är klippet på den otroliga uppfinningen.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.