Deprimerad tonåring vill raka av håret, då tar stylisten över och timmar senare tror ingen sina ögon

Det låter kanske alldagligt, men yrket som frisör är faktiskt viktigare än vad många tänker på. Ofta kan det nämligen visa sig att något så enkelt som en uppiffad frisyr kan göra underverk för vår självkänsla och självbild – eftersom en liten förvandling många gånger kan få oss att känna oss vackra inifrån och ut.

Fråga mormorn Mary Johnsen, fråga säkerhetsvakten Holly – eller fråga stylisten Kayley Olsson, som nyligen ställdes inför en av sina tuffaste utmaningar i karriären.

Kayleys kund var nämligen en tonårstjej som kämpade mot en depression till den grad att hon inte längre klarade av att borsta sitt hår.

Det var i förra veckan som den 16-åriga flickan, som Kayley inte vill nämna vid namn, kom in till salongen.

Tonårstjejens hår hade blivit tovigt, slitet och förfallet – samtidigt som årets skolfoton närmade sig med stormsteg.

Nu bad hon Kayley att ”raka bort alltihop” eftersom hon kände sig för värdelös för att borsta håret och inte klarade av smärtan.

Bildkälla: Kayley Olsson (Facebook)

Men det tänkte inte Kayley göra. Hon ville hjälpa tonåringen.

”Ärligt talat krossade det mitt hjärta så vi gjorde allt i vår makt för att behålla det här barnets hår!”, skriver Kayley Olsson i ett Facebook-inlägg där hon delar med sig av händelsen.

Så istället för att ta fram rakapparaten ägnade Kayley totalt 13 timmar åt att ge flickan en total förvandling… tills det toviga, förfallna håret hade ersatts av en vacker, ny frisyr. Och resultatet är bara bedårande!

Bildkälla: Kayley Olsson (Facebook)

Men Kayleys helhjärtade insats var värd så mycket mer för flickan än bara en ny frisyr.

”Efter att ha varit här åtta timmar igår och fem timmar i dag har vi äntligen fått den här vackra flickan att le och känna att hon ÄR värd någonting!”, skriver Kayley Olsson på Facebook och fortsätter:

”Hennes sista ord till mig var ’Jag kommer faktiskt att le under mina skolfoton i dag, du fick mig att känna mig som mig själv igen’”.

Bildkälla: Kayley Olsson (Facebook)

Mötet med den deprimerade tonåringen gjorde Kayley så berörd att hon skrev och berättade om händelsen på Facebook.

Nu hoppas hon att inlägget, som har fått hundratusentals reaktioner på några dagar, ska bli en viktig läxa till människor runt om i världen.

”PSYKISK HÄLSA är en grej, det påverkar människor över hela världen och i alla åldrar! FÖRÄLDRAR ta det på allvar, förminska inte bara era barn och säg åt dem att komma över någonting som de faktiskt inte kan. Ett BARN ska ALDRIG känna sig så värdelös att hon inte ens vill borsta sitt hår”, avslutar Kayley.

Jag är så glad att flickan kunde gå till skolan med ett leende igen, för när det kommer till kritan är ingenting viktigare än hur vi mår på insidan.

DELA vidare den här artikeln för att sprida Kayleys viktiga ord så att fler sträcker ut en hand till de som mår dåligt!