Det är världens farligaste vandringsled. När jag ser dessa bilder… Herregud, hur vågar någon gå här?

Om du är en äventyrare som söker kickar: HÄR har du stället som du måste besöka! I byn El Chorro i södra Spanien hittar du Caminito del Rey. Också kallat världens farligaste gångbro… Scrolla ner på sidan och du får veta mer om den här fascinerande platsen.

Världens farligaste gångbro ligger högt ovanför Gualdalhorce River. De första personerna vandrade på bron 1921 när den invigdes av Kung Alfonso XIII. Då fick den namnet ”King’s Little Path”. Men under 90- och 2000-talet så omkom flera personer som tog sig an utmaningen och platsen blev ökänd för dess risker. Det lockade också till sig mängder av kicksökande äventyrare världen över…

SPAIN-TOURIST-HIKING-CAMINITO DEL REY

Tills alldeles nyligen har bron varit stängd på grund av omfattande reparationer. Men i nästa vecka är den officiellt redo att återigen besökas. Reparationerna ska ha kostat mer än fyra miljoner kronor, men har också gjort bron mycket säkrare. Bra eller dåligt? Det är upp till dig…

SPAIN-TOURIST-HIKING-CAMINITO DEL REY

Om du vågar vandra på världens farligaste vandringsled måste du se till att boka en plats online. Endast 400 personer är tillåtna att vandra samtidigt. Det är enkelt att hitta hit via tåg eller bil från närliggande orter som Málaga, Antequera, Ronda och Ardales.

Besökstiderna är 10-14 från den första november till 31 mars. Och 10-17 från den första april till sista oktober. För att klara hela vandringen krävs upp till fem timmar.

SPAIN-TOURIST-HIKING-CAMINITO DEL REY

Om du nu har bestämt dig för att besöka Caminito del Rey: Ha så kul! Men kom ihåg att ta det försiktigt…

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna