Det ser ut som en vanlig bröllopsklänning – men titta nu när hon vänder sig om

Bröllopsklänningar kan komma i alla färger, former och storlekar. Men frågan är om inte det här är den klänning jag blivit allra mest imponerad av.

Vid en första anblick ser det ut som en vanlig, väldigt vacker, klänning. Men när jag fick höra historien bakom inser jag att den är allt annat än vanlig.

Snarare något av det häftigaste jag har sett.

Amber Mills hade haft sina motgångar. Trebarnsmamman blev diagnostiserad med MS och föll in i en depression.

Tätt därefter behövde hon hitta en hobby för att hålla tankars borta från sin sjukdom – och fann någonting som skulle vara alldeles perfekt.

Bildkälla: Youtube/USA Today

Hennes kreativa låga gnistrade till – och hon valde att delta i en tävling där hon skulle designa en egen klänning där vinnaren skulle få en rejäl prissumma. Inspirerad av sina barn började Amber skapa klänningen.

Men det var inte tyg hon bestämt sig för att använda, utan någonting väldigt annorlunda.

Bildkälla: Youtube/USA Today

Amber tog fram nål, tråd, tejp och lim för att sedan hämta toalettpapper. Det var nämligen toalettpappret som skulle vara den stora delen i hennes skapelse. Hon kokade pappret, utan själva rullen, och använde limmet för att få sedan rätt fasthet på det.

Med hjälp av en specialform började hon sätta dit bit för bit och trebarnsmamman jobbade både dag och natt för att få den färdigställd, till hennes barn och makes stora förtjusning. När klänningen väl var klar var det inte många som kunde tro sina ögon när de såg resultatet. 

Bildkälla: Youtube/USA Today

Amber kom till slut på tredjeplats i tävlingen och kammade hem cirka 20 000 kronor, men i min bok kommer hon alltid vara vinnaren.

I videon nedan kan du själv höra Amber berätta om klänningen och tar oss igenom processen i hur hon gjorde den, det här är verkligen imponerande.

Amber är en inspiration för många och klänningen är ju sagolikt vacker. Dela gärna artikeln vidare om du också gillade Ambers fantastiska skapelse!