Det ser ut som ett helt vanligt fotografi, men vänta tills hemligheten avslöjas. Jag tror inte mina ögon!

En kvinna sitter på en pall i sin gröna, stickade tröja och tittar ner i marken. Det låter ganska alldagligt – men det finns en otrolig orsak som gör att porträttet nu fascinerar hela världen. Det här, det är nämligen inte ett fotografi som har förevigats med en kamera – utan ett porträtt skapat av pensel och lite färg.    

Med tanke på alla detaljer och skärpan i bilden så känns det vid en första anblick ganska självklart att det är ett fotografi taget med en kamera.

malning1
Bildkälla: Facebook

Men det är också vad som gör Leng Jun till en så speciell konstnär. Han är nämligen expert på att måla så pass verklighetstroget att gränsen mellan fantasi och verklighet blir omöjlig att urskilja – så länge som man inte har ett förstoringsglas.

malning2
Bildkälla: Facebook

Leng Jun har en precision i sin pensel som få kan överträffa. Varenda liten detalj, varenda liten tråd på tröjan, är noggrant återgivet och skapar ett helhetsintryck som är ruggigt häftigt.

malning3
Bildkälla: Facebook

Jun bor och arbetar i Peking där han med sina realistiska målningar och teckningar snabbt har blivit berömd.

malning4
Bildkälla: Facebook

Och jag kan verkligen förstå varför. Titta bara på den här närbilden från porträttet.

malning5
Bildkälla: Facebook

Ingenting lämnas åt slumpen.

malning6
Bildkälla: Facebook

Häftigt, eller hur?

malning7
Bildkälla: Facebook

Det är svårt att tro att det bara är en målning – vilka otroliga detaljer, och vilken talang han har! Dela gärna vidare så dina vänner också kan fascineras av Leng Juns häftiga konst.