Det ser ut som vanliga läskflaskor. Men när kameran zoomar ut? Detta måste jag prova hemma!

Jag ramlade över ett så himla häftigt klipp som jag bara måste dela med mig av till er. Det passar perfekt så här under det mörka vinterhalvåret och är någonting som jag kommer att testa hemma i veckan. Här nedan får du lära dig hur du gör dina egna ljus som ser exakt ut som läskflaskor. Ja, ljusen har till och med flaskornas exakta storlek. Och du, det är hur enkelt som helst!

1. Börja med att ta nio stycken värmeljus. Bryt sönder dem och lägg allt stearin i en kastrull. Se till att spara snöret som är i mitten av ljuset, då du kommer att få nytta av dessa senare. 

01

2. Just för Colaflaskan behöver du även en brun och en svart krita. Ta dessa, bryt av dem på mitten och lägg även dem i grytan. Ställ sedan den lilla grytan i en större gryta med vatten och hetta upp vattnet så att stearinet i den lilla grytan smälter.

02

3. Medan stearinet smälter, är det dags att fixa själva veken som du ska ha i ljuset. Då tar du två stycken vekar från ljusen du brutit sönder och knyter samman dessa. Fäst sedan en liten mutter eller något i botten av snöret så att den håller sig rak i mitten av flaskan. 

03

4. Knyt sedan fast snöret i en tandpetare så att snöret stannar kvar när du häller i stearinet. Häll först sedan i det brunfärgade stearinet. Efter det, när det har torkat, häller du i stearin från två vita ljus som du smält ner därefter.

04

5. När du låtit stearinet torka (det går fortare om flaskan får stå i en bunke med kallt vatten), klipper du bara upp plasten så att du sedan försiktigt (utan att ljuset går sönder) kan plocka bort den. 

05

6. Det enda som återstår sedan är att sätta dit etiketten på ljuset.
OBS: Var vaksam så att lågan sedan inte kommer ner mot plasten du sätter på, det kan vara farligt om det börjar brinna. Närmar sig lågan får du se till att plocka bort plasten.

06

Och taadaa!

Plötsligt har vi skapat våra egna ljus! Just den ovan är instruktioner hur du gör Colaflaskan. Men om du vill ha exakt info om hur du gör Fanta- eller Sprite-flaskan, kan du få veta mer i klippet nedan.

07

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna