Det tar bara 5 min – japanska metoden som botar ryggvärk och ger dig bättre hållning

Har du hört talas om den japanska doktorn Toshiki Fukutsudzi?

I Sverige är hon knappast jättekänd – men i Japan och i många andra asiatiska länder har hon fått miljoner fans.

Anledningen? Doktor Fukutsudzi har lyckats utveckla en framgångsrik metod som motverkar dålig hållning, skriver Healthy Food House

Toshiki Fukutsudzi fick stor uppmärksamhet när hon gav ut sin storsäljande bok som handlar om hur man kan tappa fett, motverka ryggproblem och stärka bukmusklerna. 

Framför allt har hon specialiserat sig på människor som har problem med bäckenbenet, men metoden påstås också kunna reducera fettet kring magen.

Personligen blir jag alltid spektisk när jag hör om sådana här ”mirakelmetoder”, samtidigt vet jag av erfarenhet att vissa övningar av denna typ kan göra underverk för kroppen. 

Har man ofta ryggproblem under en längre tid är det givetvis bäst att uppsöka en legitimerad läkare, men många människor verkar faktiskt haft nytta av den övning och att prova skadar väl inte?

Det krävs ju trots allt bara 5 minuter några gånger i veckan. 

Så ska du göra:

1. Rulla ihop vanlig handduk för att bilda en tjock och stabil ”korv”. Linda gärna ett band över, så att handduken håller ihop.

2. Lägg dig sedan på en plan & hård yta, då fungerar det bäst. Sängar och soffor är för mjukt och då försvinner effekten. Placera handduken i höjd med naveln, där ryggraden kröks.

höjd

3. Se till att är i rätt position, det är avgörande för att du ska få resultat. Placera fötterna i axelbredd, med tårna som pekar inåt.

höjd1

4. Sträck armarna ovanför huvudet, handflatorna nedåt och lillfingrarna ska röra vid varandra. I detta läge ligger du still i 5 minuter.

5. Övningen kan vara lite smärtsam till en början, men försök hålla ut i 5 minuter. Det ska bli enklare för varje gång du gör detta.

dårskap

6. För bästa resultat bör du göra detta 3 gånger per dag i några veckor.

Denna metod kan väl kanske verka lite misstänksam, men som sagt, du har inget att förlora, så testa gärna! 

Dela gärna med dig av knepet till dina vänner om du vet någon som kan behöva hjälp mot ryggproblem.