Dykaren hoppar ner i det 200 meter djupa vattenhålet. Wow, så himla häftigt!

När jag var lite simmade jag mycket, jag tränade minst tre gånger i veckan. Frisim var min favorit, men jag tyckte alltid att det var svårt med andningsbiten. Trots att jag tränade och tränade hade jag svårt att hålla andan en längre tid.

Därför blir jag så imponerad när jag ser den här videon med den franska fridykaren Guillame Néry. Han har slagit flera världsrekord i fridykning, här ser vi honom dyka ner i Dean’s Blue Hole i Bahams, som är 200 meter djupt. Hålet är känd som det djupaste hålet i världen och många fridykare har dött här.

Bild

Dean_Blue_Hole_Long_Island_Bahamas_20110210

Bild

Skärmavbild 2015-08-11 kl. 11.54.23

Fridykare kan hålla andan upp till 20 minuter. I videon ser man hur Guillame lugnt och sansat, utan någon utrustning eller lufttillförsel, hoppar ner i det kolsvarta tomrummet. Jag ryser bara när jag tänker på det.

hoppa

Det ut som att han dyker ända ner till bottnen, men han har avslöjat att han inte gjorde det, det filmades bara så att det skulle se ut som det, skriver Daily Mail. I vilket fall är det här riktigt coolt! Jag förstår inte hur han klarar av det och hur han lyckas hålla sig så lugn.

Det är hans flickvän, Julie Gautier, som också är fridykare, som filmat den otroliga videon.
Wow, vilken grej!

Här kan du se den häftiga videon:

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.