Efter förra årets succé: Här är bonden Pers nya mästerverk

Per Larsson från Vellinge, Skåne, gjorde förra året succé när han odlade en 8000 kvadratmeter stor svensk flagga på sin gård. Nu har han skapat ett nytt mästerverk.

– Efter flaggan förra året kom frågorna om vad jag skulle göra i år automatiskt. Att det blev en smiley var faktiskt en idé från en kollega, berättar Per för Lokaltidningen.

Förra året hyllades bonden Per Larsson stort när han odlade en gigantisk Sverigeflagga. I år gör han på nytt succé – med ett nytt konstverk. Den här gången har han skapat en smiley som är ungefär 40 meter i diameter, det skriver Lokaltidningen. Växterna som planterats är honungsört och senap; nyttoväxter som är bra för både mark och insekter.

– Det ligger ganska mycket jobb bakom. Man får mäta och rita upp. Eftersom man knappt kan se resultatet från marken blir det ännu svårare. Sen vet man aldrig hur det blir förrän allt blommar, berättar Per För Lokaltidningen

Årets mästerverk blommar för fullt, men Per börjar redan blicka mot nästa sommar.

– Det blir nog något nästa sommar också. Jag har redan börjat fundera. Förväntningarna blir ju högre och högre, säger han till Lokaltidningen.

Sånt här borde vi ha mer av i vårt svenska landskap, dela gärna vidare för att hylla Pers initiativ!