Gigantiska vågor slungar sig närmare, håll nu noga koll på kryssningsfartyget

Att naturen är otämjbar vet vi sedan tidigare – men exakt hur mycket kraft den besitter kan vara svårt att föreställa sig.

Mja, den här videon förklarar saken ganska bra…

Klippet, som har setts över sex miljoner gånger sedan det publicerades tidigare i år, utspelar sig på kryssningsfartyget MS Anthem of the Seas.

Men istället för klarblå himmel och lugna hav möts passagerarna den här gången av ett osannolikt oväder som brakar loss och sätter båten i gungning.

Naturens krafter är hejdlösa. Vindarna når snart orkanstyrka på runt 53 m/s och vågorna växer sig allt större, kraftigare och mer intensiva – tills de är nästan 10 meter höga.

I en liten hytt på tredje däck sitter några vänner och bara gapar. Framför ögonen ser de hur båten sliter mot den hårda stormen – och snart bestämmer sig en av vännerna för att ta fram kameran och föreviga ögonblicket.

I en intervju med CNN säger professorn Richard Burke att det är högst osannolikt att fartyg sjunker i dag, och att den stora faran ligger i tillhörigheter och möbler som flyger omkring när båten kränger från sida till sida. Som tur är klarar sig också passagerarna oskadda.

Men låt mig säga så här, det är ett klipp som sätter hjärtat i halsgropen.

Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan ta del av naturens otämjbara krafter!