Han dejtar en kvinna trots att han är gift. Nu tycker du han är ett svin? Men när du hör hans skäl kommer ditt hjärta att smälta.

Jarrid Wilson är präst och författare. Han är också gift. Trots det så dejtar han en kvinna. Här förklarar han varför du borde göra samma sak.

”Jag har något att bekänna. Jag dejtar någon. Trots att jag är gift.

Det är en fantastisk tjej. Hon är smart, vacker, listig och har en stark tro. Jag älskar att ta med henne på middagar, bio, shower. Och jag berättar alltid för henne hur vacker hon är. Jag kan inte vara arg på henne mer än fem minuter och när jag ser hennes leende förgyller det hela min dag.

Ibland kommer hon och hälsar på mig på jobbet utan förvarning. I bland tar hon med mig på en utsökt lunch eller så överraskar hon mig med en god kaka som hon har bakat själv. Jag kan inte förstå hur jag kan vara så lyckligt lottad att få träffa denna kvinna fastän jag är gift. Förresten så uppmuntrar jag dig verkligen att testa du också, du ska få se vilken fröjd det är i livet!

Åh! Har jag sagt att kvinnan som jag dejtar, också är min fru? Ja, vad trodde du?

Det jag vill säga är att kärlekslivet inte tar slut bara för att man är gift. Jag vill fortsätta vara min frus älskare och gå ut med henne som om det vore första gången trots att jag är gift med henne. Jag vill inte sluta uppvakta henne, jag vill inte sluta charma henne bara för att vi båda har sagt ”ja”. Men jag ser ofta relationer som blir rutinmässiga för att de båda parterna har slutat att se sig själva som älskare.

När man är tillsammans med någon lär man känna en person på ett speciellt och unikt sätt. Varför skulle man vilja att det tar slut? Det borde det inte göra. Åtrån som du kände på första dejten ska inte behöva släckas på grund av åren som går. Vakna varje dag och uppvakta din fru som om ni fortfarande var i början av relationen. Du ska få se att om du ser det på det sättet så kommer er relation att förändras helt och hållet.

Nyckeln till vilken relation som helst är kommunikation och jakten på att hela tiden vara älskad av den andra. Vad skulle kärlek vara utan det?

Jag uppmuntrar dig alltså att dejta din fru, att uppvakta henne med all din kraft och hela ditt hjärta… Och att ett ”ja” inte betyder att du har vunnit henne och att du inte har något mer att göra. Tvärtom, det är bara början.”