Han hittar hemligt fack innehållande en sliten lapp i hotellrummets gamla byrå.

Jag gillar att få lite spänning i vardagen och därför tycker jag att det är så himla fascinerande att höra talas om dolda dörrar eller fack som bär på en hemlighet. I gamla prylar och byggnader finns det faktiskt ofta små grejer som förblir oupptäckta för många där ute – men för dem som hittar det väntar ofta en hemlig liten gemenskapskrets med andra äventyrssökare och nyfikna själar. En sådan häftig historia har den här Imgur-användaren bjudit på. När han en dag checkade in på sitt hotellrum hittade han en gästbok, i vilken ett par gäster hade skrivit om ett hemligt fack. Fast besluten om att leta reda på facket tog detektiven i honom över…

Det hemliga facket skulle enligt uppgifterna i gästboken finnas någonstans i byrån. Med andra ord var det bara att sätta igång och söka igenom möbelns alla vrår.

fack1

Efter mycket letande och fingrande kände han till slut att det fanns någon form av knapp i den här byrålådan.

fack2

Knappen satt ovantill på insidan av lådan, väl dold för gemene man, och såg ut så här.

fack3

Han tryckte – och voilà! Det hemliga facket, som man inte kunde se från byråns utsida, löstes ut eftersom spärren släppte.

fack4

När mannen öppnade lådan fick han tydliga bevis på att han inte var först på plats. I facket låg nämligen en sliten, gul lapp där de tidigare gäster som lyckats hitta lådan skrivit upp sina namn så att de kunde kontakta varandra och skapa en hemlig gemenskap. Där i fanns också ett par mynt att ta för den som var så nöjd över sin insats att en belöning var på sin plats.

Mannen har blurrat över mejladresser och efternamn till gästerna.

fack5

Bildkälla: Imgur

Jag tycker att sånt här är riktigt häftigt, det är så kul med dolda fack och lådor som har ett tydligt syfte att just vara dolda. Belöningen är ganska oväsentlig – det roliga är ju att upptäcka dessa små vrår och veta något som inte andra vet. Dela gärna vidare om du också gillar såna här spännande små saker i livet.

Och du – gilla gärna vår Facebook-sida för att få fler liknande artiklar i ditt flöde.