Han kom på att giftermål inte är för honom. Ändå står han här i dag. Du måste läsa vad han skriver.

Han gifte sig med sin bästa vän.
Trots att han insett att äktenskap inte är för honom, men anledningen till varför inte är fantastisk.
Alla borde läsa den här krönikan av Seth Adam Smith!

För mer av Adam, kolla in hans BLOGG

.ad-container-normal {display: none;} .ad-container-narrow {display: block;} @media all and (min-width:800px) { .ad-container-normal {display: block;} .ad-container-narrow {display: none;} }

Efter att ha vart gift i ett och ett halvt år, så har jag nyligen kommit fram till slutsatsen om att giftermål inte är för mig.

Ok, innan ni börjar komma till förhastade slutsatser, fortsätt läsa.

Jag träffade min fru i gymnasiet när vi var 15 år. Vi var vänner i tio år innan… innan vi bestämde oss för att vi inte längre ville vara bara vänner 🙂 Jag rekommenderar att bästa vänner blir kära i varandra. Det kommer att vara bra för alla, och ni kommer inte ångra er.

Hur som helst, att bli kär i min bästa vän hindrade inte att jag kände av viss oro och rädsla inför äktenskapet. Desto närmare Kim och jag kom till beslutet att gifta oss, desto mer fylldes jag av paralyserande rädsla. Var jag redo? Var det rätt val att göra? Var Kim rätt människa för mig att gifta mig med? Skulle hon göra mig lycklig?

Och så, en ödesmättad kväll, så berättade jag hur jag kände för min far.

Kanske är det så att vi alla har ögonblick i våra liv då det känns som om tiden saktar in, eller luften stannar upp och allt runt omkring oss verkar dras in, och markera just det ögonblicket som ett vi aldrig kommer att glömma.

Ett sådant ögonblick för mig var när min far besvarade mina bekymmer. Med ett förstående leende sade han, “Seth, nu är du oerhört självisk. Så jag ska göra det här väldigt enkelt för dig: Giftermålet är inte för dig. Du gifter dig inte för att glädja dig själv, du gifter dig för att göra någon annan lycklig. Mer än så, du gifter dig inte för din egen skull, du gifter dig för din familj. Inte bara för dina nya svärföräldrar och allt sånt trams, utan för dina framtida barn. Vem vill du ska hjälpa dig att uppfostra dom? Vem vill du ska påverka dom? Äktenskap är inte för dig. Det handlar inte om dig. Giftermål handlar om personen du gifter dig med.”

Det var i just detta ögonblick som jag visste att Kim var den rätta personen för mig att gifta mig med. Jag insåg att jag ville göra henne lycklig; jag ville se henne le varje dag, jag ville få henne att skratta varje dag. Jag ville vara en del av hennes familj, och min familj ville att hon skulle vara en del av vår. Och när jag tänkte tillbaka på alla de gånger jag sett henne leka med mina syskonbarn, så visste jag att det var henne som jag skulle vilja skapa min egen familj med.

Min fars råd var både en överraskning och en uppenbarelse. Den gick emot det annars vanliga och vardagliga levnadsättet efter “Walmart-filosofin” – om du inte är nöjd med något så kan du ta tillbaka det och få en ny.

Nej, ett riktigt äktenskap (och riktig kärlek) handlar aldrig om dig. Det handlar om personen du älskar – deras önskemål, deras behov, deras hopp, deras drömmar. Själviskheten begär, “Vad får jag ut av det?”, medan Kärleken frågar, “Vad kan jag ge?”

För ett tag sedan så visade min fru mig var det innebär att älska någon helt osjälviskt. I flera månader hade mitt hjärta hårdnat av enblandning av rädsla och förbittring. Men så, efter att trycket byggts upp till en nivå där ingen av oss kunde stå ut mycket längre, så exploderade känslorna. Jag var okänslig. Jag var självisk

Men istället för att matcha mitt själviska beteende, så gjorde Kim något utöver underbart – hon visade mig ett överflöd av kärlek. Hon kastade undan all smärta och plåga som jag orsakat henne, tog mig i sina armar och lugnade min själ.

Jag upptäckte att jag glömt min fars råd. Medan Kims inställning till äktenskapet hade varit att älska mig, så hade min kommit att handla helt om mig själv. Denna hemska uppenbarelse fick mig att gråta, och jag lovade min fru att jag skulle göra allt för att försöka bli bättre.

Till alla er som läser denna artikel – gifta, nästan gifta, singlar, eller till och med er svurna ungkarlar eller ungmöer – jag vill att ni alla ska veta att äktenskap är inte för er. Inga riktiga kärleksförhållanden är för er. Kärlek handlar om personen du älskar.

Och paradoxalt nog, desto mer du älskar den personen, desto mer kärlek kommer du att få tillbaka. Och inte bara från din partner, utan även från deras vänner och familj och tusentals andra som du aldrig hade träffat, än om din kärlek hade fortsatt att vara självcentrerad.

Kärlek och äktenskap är sannerligen inte för dig. Den är för andra.

/ Seth Adam Smith

Visst är det tänkvärt? Stort tack till Seth för att han lät oss publicera hans krönika på Newsner. Dela den gärna. Om du tyckte om det här så följ Newsner för mer sådant här!