Han köper ett foto för 20 kr på loppis – tittar närmare och inser att det är värt miljoner

Jag älskar verkligen att besöka loppmarknader och second handbutiker. Det är så spännande för man vet aldrig vad man hittar. 

Man hoppas ju såklart på att hitta något annorlunda och kanske värdefullt – som man kan köpa för småpengar. Ibland gör man riktiga fynd och kan faktiskt tjäna pengar om man har tur. 

Men få har nog samma tur som Randy Guijarro.

Randy köpte en låda med gamla svartvita foton på en loppmarknad för 2 dollar, vilken motsvarar mindre än 20 svenska kronor. Han trodde inte att de var värda något, utan köpte dem mest bara för att några av bilderna såg gamla och coola ut.

När han kom hem gick han igenom dem och såg också att de flesta bilderna var utan något värde. Men så såg han plötsligt ett välbekant ansikte på en av bilderna. 

Det var Billy the Kid, Vilda Västerns kanske mest beryktade laglöse. Billy the Kid, eller William H. Bonney som var hans riktiga namn, sköts ihjäl 1881 bara 23 år gammal, efter att ha levt ett liv på flykt från rättvisan.

Att hitta ett foto på honom är väldigt ovanligt – och värdefullt. Bilden som Randy köpt för 2 dollar visade sig vara värd en hel förmögenhet. Han har fått den värderad till otroliga 5 miljoner dollar – motsvarande 44 miljoner svenska kronor.

Det är vad jag kallar ett riktigt bra loppisfynd!

Gillar du att fynda på loppis? Vad är ditt bästa fynd? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarerna!

Publicerad av Newsner Häftigt