Han slutade som lärare och skaffade 17 kylskåp. Anledningen gör honom till en sann förebild för oss alla.

       

Det här är Allan Law.

1

Han kommer från Minneapolis och jobbade under många som lärare. Redan då brann han för att hjälpa människor och ställde upp i olika vägörenhetsprojekt. År 1999 gjorde han sin sista dag på jobbet som lärare.

var lärare

Efter Allan slutade som lärare ville han fortsätta att hjälpa utsatta människor. Därför använder han sin lägenhet som ett förråd där det numera återfinns 17 kylskåp – proppfulla med bröd.

17 kylskåp

Anledningen är att Allan, varje kväll sedan han slutade som lärare, kör runt i fattiga områden och delar ut tusentals mackor till hemlösa som inte har någonstans att ta vägen när natten kommer och alla härbärgen har stängt. Han lämnar sitt hem vid nio på kvällen och är inte tillbaka förrän tio på morgon.

kör bilen

Han har involverat massor av människor i sitt välgörenhetsprojekt och förra året donerades bröd från över 700 olika samhällsorganisationer. Med hjälp från bland annat skolor, kyrkor och ålderdomshem förbereds alla mackorna som Allan förvarar hemma i lägenheten. Förra året delades det ut 520 000 mackor. Allan delar också ut handskar och mössor till alla hemlösa som behöver.

delar ut bröd

Trots sviktande hälsa och en grovtarmsoperation sover Alan enbart 3-4 timmar per natt. Hans läkare säger åt honom att det inte är ohälsosamt, men Alan har bestämt sig för att det här måste han göra resten av sitt liv.

drar iväg på kvällen

”Han inspirerar alla andra att följa hans exempel. Att ge, att dela, att älska”, säger nattvakten Kevin Carroll.

vakten. inspirerar citat

Han inspirerar unga människor i Minneapolis: ”Det fungerar inte om folk fortsätter att tänka ‘jag, jag, jag’”, säger en ung elev som hjälper till.

Och han inspirerar äldre: ”Mina barn säger: ‘Du kan inte rädda hela världen.’ Men jag säger nåväl…”, berättar en pensionär som inspirerats till att hjälpa.

På hans bil står det älska dina medmänniskor. Han lever efer mottot någon måste bry sig.

Skärmavbild 2015-06-09 kl. 12.07.22

Jag har inte ord för att beskriva mina känslor för den här mannen. Hans livsstil förändrar liv – på riktigt. Vi får hoppas att hans engagemang smittar av sig till ännu fler så att vi tillsammans kan skapa en bättre värld, ett litet steg i taget. Därför vill jag dela den här artiklen med er. Därför hoppas jag att ni vill dela den med era nära och kära.

Bildkälla: Youtube.

Här nedanför kan du se en video om Alan och hans insatser. Den är ett utdrag från dokumentären The Starfish Throwers.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.