Här är konstnären som lyckats med det omöjliga – målar fantastiska tavlor utan att kunna se

Jag har själv alltid tyckt om att måla, men varit desto försiktigare med att visa upp mina alster för någon annan. Har aldrig tyckt att de varit tillräckligt bra. Men om jag hade kunnat skapa lika vackra konstverk som den här mannen hade jag nog aldrig slutat visa upp dem. Helt makalöst.

När man bara ser hans vackra tavlor kan John Bramblitt verka som vilken talangfull konstnär som helst. Men faktum är att hans framgångssaga är helt unik. Jag kunde själv knappt tro mina ögon när jag såg det här klippet.

John Bramblitt är en internationellt känd konstnär vars fantastiska tavlor har visats i över 30 länder. Men som att det inte vore nog är det något helt annat med Johns målande som får folk över hela världen att tappa hakan.  

Han har lyckats med något som borde vara omöjligt – för de allra flesta i alla fall.

När John Bramblitt föddes diagnostiserades han med epilepsi. Tyvärr utvecklades den till att bli ännu värre med åren och det hela slutade med att John förlorade sin syn.

Men han vägrade låta sitt handikapp hålla honom tillbaka. Tack vare sin passion för konst har han lyckats utveckla en helt unik förmåga. Nämligen att måla i blindo. Där en vanlig konstnär använder synen förlitar sig John istället på känslor, musik och beröring –  och lyckas skapa fantastiska konstverk.

– Jag målar för att få kontakt med människor, jag vill låta dem veta att trots min epilepsi och mitt handikapp så är jag fortfarande mig själv här inne, säger John i en intervju med tidningen Mail Online.

Titta på klippet nedan och låt dig inspireras av Johns fantastiska inställning som gjort det möjligt för honom att uppnå sina drömmar.

Dela om du också blir inspirerad av denna otroliga framgångshistoria