Här är världens största stående skog – med 1000 träd och 2500 buskar

Jordens befolkning ökar och städerna blir allt trängre. Vi gillar att klumpa ihop oss, så medan vissa delar av jorden förblir obebodda blir städerna trängre och trängre.

Förutom att vi vill ha parker och grönområden i närheten för att det är trevligt så behöver vi träd och växter för att dom producerar syre.

Den italienska arkitekten Stefano Boeri har designat dessa spektakulära byggnader som inte bara är otroligt vackra att titta på utan även är ett hållbart bostad projekt som bidrar till en bättre miljö.

Det finns redan två hus klara i Milano, Italien och 2018 ska två nya hus stå klara iNanjing, Kina. Det kommer att bli Asiens första vertikala skog.

Höghusen kommer att bli 200 meter respektive 107 meter och stå bredvid varandra.

Husen kommer att ha plats för cirka 1000 träd och 2500 buskar, och producera cirka 60 kilo syre varje dag. En människa behöver cirka 300 kg syre per år, så vi får hoppas att det byggs fler hus som dessa.

Det högre kommer att innehålla kontor, ett museum och en arkitektskola medan det mindra kommer att bli hotell. På ena taket kommer det att finnas en klubb och på det andra en pool. Förutom utsikten är byggnaderna tänkta att öka den biologiska mångfalden.

Här kan du se en video på projektet:

Jag hade gärna sett att vi byggde byggnader som dessa även i Sverige.

Om det både är vackert och bra för miljön så borde alla hus se ut så här i framtiden.

Dela gärna om du håller med!