Har du någon av dessa Disneyklassiker på VHS? Då kan du snart tjäna mycket pengar

Att rensa på vinden eller i källaren är inte direkt någonting jag längtar efter, men när man väl är klar känns det otroligt befriande.

För det mesta brukar det ju å andra sidan vara mest skräp som ligger där, av lathet har jag inte orkat åka till tippen med allt bråte. 

Men samtidigt har jag också sparat diverse minnessaker och ungarnas grejer – något som kan visa sig vara guld värt av både en och två anledningar… 

eBay

Jag brukar försöka ha som regel; Om jag inte har använt någonting på två år så lär jag inte göra det i framtiden heller och därför kan det slängas.

Men jag lever inte alltid som jag lär – något som i och för sig kan visa sig vara ganska bra…

Fler och fler grejer blir ju åter populära och gamla ”vintage-kläder” kan vara värda tusentals kronor om man har tur.

eBay

Men det är inte bara gamla kläder och antika möbler du kan tjäna en oväntad hacka på – utan även gamla Disneyfilmer.

Många av de gamla klassiska filmerna som vi alla har sett, Bambi, Snövit och Skönheten och Odjuret kommer ofta i nya versioner med bättre effekter.

De gamla VHS-banden blir därför ersatta och hamnar ofta på soptippen. 

Men för de personer som sparat de gamla klassikerna hemma kan det bli guld värt. Och om du har riktig tur kan VHS-klassikerna göra dig väldigt rik.

eBay

Nyligen såldes nämligen en specialutgåva av Skönheten och Odjuret på engelska (Beauty and the Beast, Black Diamond edition) i USA för 9999 dollar, vilket motsvarar nästan 90 000 kronor.

Eventuellt kan du få betydligt mycket mer än så, i skrivande stund är det flera filmer ute på eBay som är uppe i över halv miljon kronor.

De svenska filmerna är kanske inte värda lika mycket, men har du en engelsk version och dessutom en specialutgåva bör du genast kolla upp hur mycket den är värd.

eBay

Dela gärna denna artikel med alla dina vänner, någon kanske sitter på en riktig guldgruva utan att veta om det.

Vem vet, kanske får du lite hittelön som tack 🙂