Hjalmar var på rätt plats vid rätt tillfälle och tog den här klockrena bilden på flygplan som landar.

I lördags åkte den norske fotografen Hjalmar S. Westgård ut till ön Håkøya utanför Tromsø för att fotografera sälar. Sälarna var dock på för långt avstånd ute i vattnet – och Hjalmar fick därför skrota sin idé och knalla vidare på ön i jakt på nya, spännande motiv. Han behövde inte vänta länge, för snart kom ett flyg in för landning…

Hjalmar drog snabbt upp sin kamera och fångade Widerøe-flyget som var på väg in för att landa i Tromsø.

– Jag tog en serie bilder på två flyg från Widerøe och jag la märke till vinkeln på flyget och bron vid inflygningen. Ingen av bilderna jag tog träffade helt, så jag väntade på nästa flyg, säger Hjalmar S. Westgård till Nettavisen.

Då kom det Norwegian-flyg som numera är berömt på nätet. Flyget var precis på väg in för landning, körde förbi bron – och Hjalmar lyckades ta ett klockrent foto i precis rätt ögonblick.

– Det blev exakt som jag hade hoppats, och kvaliteten blev bra med tanke på hur långt undan jag stod. Jag har i efterhand dubbelkollat, och bilden är tagen fem kilometer från bron, säger Hjalmar S. Westgård till Nettavisen.

Med rätt vinkel på både flyg och bro skapade Hjalmar alltså en optisk illusion som gav intrycket av att Norwegian-flyget faktiskt landade på (!) bron. Här kan du se den klockrena bilden:

Nettavisen skriver att Hjalmar även laddade upp bilden på Norwegians egen Facebook-sida och att flygbolagets representanter snart svarade på hans inlägg. Med glimten i ögat, och en passning till flygbolaget SAS, gav de följande svar:

”Ja, våra piloter är kreativa, kanske var det så att SAS tog för lång tid på sig att lämna landningsbanan? 🙂 Mycket tuff bild, tack för att du delar den med oss! Med vänlig hälsning Rebekka”.

Tycker du också att Hjalmars bild var häftig? Gilla gärna vår Facebook-sida så att du kan få fler liknande bilder, texter och videoklipp enkelt i ditt flöde.