Hobbit-husen som får livet att kännas som en saga

I sagornas värld möts man många gånger av en omgivning så förtrollande och fascinerande att man bara kippar efter andan. Som i böckerna och sedermera filmerna om Sagan om ringen – och kanske då i synnerhet området Fylke, hobernas land.

Miljön och de små gulliga husen är bara så fascinerande att man vill teleportera sig dit på studs… och därför kunde jag knappt tro mina ögon när jag fick nys om Green Magic Homes, ett företag som bygger små mobila hobbit-hus som är som tagna rakt ur Sagan om ringen.

Stugorna kan sättas upp lite varstans så länge man äger marken – och om du någonsin har fantiserat om att leva i en liten grotta på en vacker bergssluttning så är det här definitivt något för dig.

Så häftigt!

”Skalen” till de små stugorna görs i en fabrik och företaget säger sig endast använda material av högsta kvalitet.

De ska helst ligga under ett lager av gräs och jord, så det blir praktiskt taget som att bo inuti sin egen trädgård. Husen ska tåla hårt väder – och vara 100 procent giftfria, brandsäkra och miljösmarta.

Kraftiga jordbävningar eller orkaner är inte heller någon match för de små stugorna, som kan liknas lite vid skyddsrum.

Ett 100 kvadratmeter stort hus tar cirka 10 dagar att tillverka. Men du kan välja mellan en mängd olika storlekar: allt ifrån trerummare till större, lyxigare varianter.

Och det är verkligen som att kliva rakt in i en saga. Skåda: det perfekta, miljövänliga huset!

Möjligheterna är obegränsade. Med en bit mark tillgodo kan du bygga ditt drömhus vid de mest makalösa vyerna.

Så himla tjusigt!

De underjordiska små hobbit-husen är lika moderna och lyxiga när man kliver innanför dörren.

Än så länge har dock inte så många hunnit flytta in och inreda sina nya hus, men håll med om att möjligheterna känns stora för att göra något riktigt bra av det?

Vad kostar då det här lilla kalaset? Jo, priserna för ett hus börjar på omkring 130 000 svenska kronor.

Och vi svenskar kan dessutom glädja oss med att det verkar finnas planer på små snöhus, som ska tåla kyligare klimat och hålla husägarna varma under de extra kalla månaderna. Perfekt!

Bilder och källa: Green Magic Homes

Tveka inte att dela vidare om du också skulle vilja bo i ett sådant här litet hobbit-hus med otroliga vyer så långt ögat kan nå!