Hon förvandlade sitt garage till något jag bara kan drömma om.

Att hitta sitt drömhem är inte alltid så enkelt. Det ska vara ju många faktorer som spelar in, bland annat ska hemmet passa familjens storlek och din livsstil.  Men ibland kan det perfekta stället faktiskt vara lättare att hitta än du tror – ibland räcker det med att höja blicken lite. Whitney Leigh Morris och hennes kille, Adam Winkleman, är verkligen ett bra exempel på detta. Deras vänner tyckte de var galna när de fick höra att paret skulle flytta in i ett garage, men jag tror nog att de fick äta upp sina ord redan vid första besöket… Garaget byggdes på 1920-talet intill en stora villa och paret hade 33 kvadratmeter att jobba på. En rätt rejäl utmaning, eller hur? Eftersom Whitney och Adam dessutom har två hundar trodde många att det skulle bli lite väl trångt… Men resultatet talar sitt tydliga språk. Jag hade i alla fall kunnat tänka mig att bo här!  

morris1

Whitney Leigh Morris jobbar som designer och bloggare. Hon som bor vid Venice Beach, i Los Angeles. Whitney lever tillsammans med sin kille Adam och deras två hundar, Stanlee och Sophee.

Skarmavbild 2016-04-29 kl. 13.57.55

Och deras livsprojekt är verkligen imponerande. Jag skulle aldrig kunna gissa det ge genom att se insidan av garaget, men det är faktiskt bara 33 kvadrat.

garage1

Det lilla huset byggdes på tomten till ett större hus på 1920-talet. Det fanns ingen riktigt tanke bakom bygget, men de tidigare ägarna använde de som ett garage.

utrymme1

Men eftersom Whitneys har ett öga för design hade hon en dröm om hur det lilla garaget skulle kunna förvandlas till ett litet hem för en hel familj.

morris2

I det ombyggda garaget finns det mesta som en modern familj vill ha, inklusive ett kök, sovrum och vardagsrum.

Skarmavbild 2016-04-29 kl. 14.06.21

Köket byggdes längs den bakre väggen, och en L-formad soffa är tänkt att dela upp utrymmet mellan kök och vardagsrum.

kokken

Som ni kan se har den breda porten, som en gång i tiden användes för att köra in bilen, ersatts med glasdörrar och panel för att släppa in extra ljus.

morris2

En spegel som hänger över bordet bidrar också till göra så rummet verkar större, genom att reflektera ljus tillbaka in i utrymmet. Även om du inte har ett litet hus, är detta ett bra trick om du vill testa i ditt eget hus!

mirro2

Och vardagsrummet brukar också fungera som en matsal. Inte så dumt, eller hur?

matrum9

Sovrummet är också avskärmat för extra avskildhet. Notera också alla hyllor, som hjälper till med förvaringen. Det ser ut som Sophee och Stanlee trivs i alla fall!

sovrum11

Det finns även en liten bakgård, som paret har gjort om till en liten uteplats. Visst ser det mysigt ut?

mysigt99

Bedårande vackert, är vad det är.

Skarmavbild 2016-04-29 kl. 14.22.21

Whitney och Adams vackra hem är verkligen ett bevis på att du inte behöver ha något stort för att trivas.

Skarmavbild 2016-04-29 kl. 14.24.07

Med lite genomtänkt planering, kreativitet går det att fixa i ordning ett drömlikt hem. Och utsikten de har från bryggan? Jag måste säga att jag är rejält avundsjuk…

Bildkälla: Instagram

Skarmavbild 2016-04-29 kl. 14.26.10

Dela gärna vidare detta mysiga och vackra hem om du känner någon som du skulle vilja flytta in med här!