Hon hade inte råd med en vanlig bröllopsklänning, men hennes lösning fascinerar tusentals.

Bröllop är tänkt att vara en av de mest speciella dagarna i två människors liv. Men den stora dagen i kärlekens tecken kan lätt överskuggas av dyra kostnader. I slutändan kan priset skjuta i höjden när man räknar in bröllopsklänning, smokingar, festlokal, catering och allt annat som kommer till. Nu vet vi alla att kärlek är och förblir vackert, det spelar ingen roll om du har ett gigantiskt och storslaget kyrkbröllop eller om vigseln sker under enkla former i Stadshuset. Men ibland kan saker kännas mer värdefulla på grund av vad de faktiskt betyder och inte beroende på hur mycket det kostar. När Abbey Ramirez-Bodley hittade en bröllopsklänning som hon ville ha kostade den runt 9 000 kornor och då bestämde hon sig för att ta saken i egna händer. Så vad vad händer när en 22-åring och hennes faster spenderar 600 kronor på 4 000 meter garn? Något helt fantastiskt, visar det sig. Efter åtta månaders arbete, och med hjälp av sin älskade moster, kunde hon stolt visa upp resultatet..

abby1

När Abbey Ramirez och hennes fästman Jake Bodley började leta efter en bröllopsklänning märkte de tidigt att de skulle få svårt att ha råd. Alla klänningar som Abbey ville ha låg runt 9 000 kronor.

”Jag kollade och kollade, men de som jag gillade var sanslöst dyra”, säger hon till ABC News.

abby2

När Abbey var 3 år gammal lärde hennes moster, Jennifer, sitt barnbarn hur man virkar. Abbey visste att det enda sättet hon skulle få klänningen som hon ville var att göra det själv. Hon gick till sin moster och tillsammans började det skissa på klänningen.

moster1

Moster och Abbey köpte garn för 600 kronor tillbringade de närmaste åtta månaderna med att virka ihop små dukar. Varje helg träffades de två för att förverkliga Abbeys dröm. Resultatet?

resultat1

”När jag prövade den för försat gången blev jag så förvånad över att den såg ut precis som jag hade föreställt mig i huvudet. Det var fantastiskt. Det var känslosamt. Speciellt när du lagt ned så mycket tid och kärlek på något”, säger hon.

resultat2

Brudgummen, som var orolig för att klänningen inte skulle bli klar i tid, fick sig en rejäl överraskning på deras stora dag.

”Alla älskade den,” sade Abbey. ”Några av gäster höll min moster upptage hela natten för att ställa frågor om klänningen”, säger Abbey.

resultat

Källa

Dela gärna Abbeys berättelse vidare om du tycker hennes bröllopsklänning är väldigt fin och symboliserar så mycket mer än bara en klänning. Jag hoppas den här kommer stanna i familjen i generationer framöver.