Hon skapar vackra och detaljrika konstverk med hjälp av löv, blommor och ormbunkar.

Du har säkert någon gång gett dig ut i skogen, plockat ett fint löv eller en blomma och tryckt fast det på en tavla som sedan fått pryda någon vägg i hemmet. Du är inte heller ensam om det – denna populära metod har funnits sedan länge och är ett fint sätt att ta naturen in i våra hem. Konstnären Helen Ahpornsiri däremot, hon använder naturens tillgångar på ett sätt som jag aldrig har sett förut. Hon nöjer sig nämligen inte med att plocka upp löv, blommor, ormbunkar, alger och allt vad det kan vara för att sedan trycka fast det på en tavla – nej, hon använder istället materialet för att skära, klippa och klistra ihop vackra och detaljrika konstverk föreställande djur. Det här är inte bara en imponerande metod för att skapa konst, det är också så läckert att jag blir alldeles tagen.

Pensel och färg är alltså inget som Helen Ahpornsiri sysslar med. För henne är det pressade löv, blommor, ormbunkar och alger som hamnar på ritbordet.

#wip

Ett foto publicerat av Helen Ahpornsiri (@helenahpornsiri) Jan 13, 2016 kl. 7:39 PST

Efter att ha pressat och torkat bitar från naturen pusslar hon ihop dem till samlade enheter med omsorg och stor precision. Materialet utvecklas snart till något annat vi hittar i naturen – nämligen porträtt av djurlivet!

Fern jellyfish close up #jellyfish #moonjellyfish #fern #illustration #herbarium #leaves #pressedplants

Ett foto publicerat av Helen Ahpornsiri (@helenahpornsiri) Mar 5, 2016 kl. 12:59 PST

Konstverken har alldeles otroliga detaljer. Titta bara på denna jämförelsen med ett litet mynt så förstår du hur träffsäkra de små djuren är.

Ett foto publicerat av Helen Ahpornsiri (@helenahpornsiri) Dec 16, 2015 kl. 9:20 PST

De mönster hon skapar ser nästan ut att vara tyg som har vävts ihop…

… men hennes tavlor är alltså gjorda av pressade växter, ofta mellan 50 och 100 bitar, på vanligt papper.

Färg, form och storlek skiljer sig alltid åt beroende på vad Helen Ahpornsiri har bestämt sig för att porträttera.

A little original piece included in my studio sale #Fern #illustration #bird

Ett foto publicerat av Helen Ahpornsiri (@helenahpornsiri) Feb 21, 2016 kl. 7:24 PST

Med en nysning eller ett lite för stort andetag kan allt vara förstört. Det gäller med andra ord att både vara försiktig och att ha en stadig hand.

Helen, som kommer från England, brukar plocka växterna i sin egen trädgård innan hon ger sig in för att skildra dem i naturen och djurlivet vi har runt omkring oss.

Vilket underbart sätt att möta våren!

Här kan du se en video på Helen Ahpornsiris makalösa arbete. Klicka bara på bilden så startar klippet.

Tycker du också att detta var häftigt? Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan ta del och inspireras av Helens underbara konst.

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna