Hon tar fram helt vanligt papper och skapar något jag aldrig sett förut.

Jag blir alltid oerhört imponerad av folk som kan ta ett material och förvandla det till något som taget ur den vildaste fantasin. Själv är jag varken särskilt händig eller pysslig, så jag blir också lite avundsjuk på människor som kan skapa saker. Som här, där den ryska konstnären Asya Kozina förvandlar vanligt papper till spännande hattar och kläder. Det kanske inte är det bekvämaste att strosa runt på stan i – men det är sannerligen imponerande. Tänk så mycket tid, engagemang och tålamod som ligger bakom dessa fantastiska kreationer. Ta en titt på hennes skapelser längre ner.

Ryska Asya Kozina har förvandlat papper i flera år. Hon älskar det mesta som har med papperskonst att göra, och har gjort flera olika projekt. Barockanska pappersperuker, dockor, schackhästar av papper, masker, mongoliska bröllopskostymer med mera. Hennes projekt finns samlade på sidan Behance.

– Historiska peruker har alltid fascinerat mig, särskilt den barockanska eran. Det här är konst för konstens skull, estetik för estetik. De är inte praktiska, men de är vackra. I det här fallet hjälper papper till att visa den huvudsakliga formen, och är inte för besatt vid att visa onödiga detaljer, säger Asya Kozina till Behance enligt Boredpanda.com.

Här är 9 bilder på Asya Kozinas konstverk. Fler kan du se på Facebook.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.