Ingen tror att man kan bo i containern – men titta nu hur den se ut på insidan

När man skulle flytta hemifrån för första gången hade man många idéer och tankar om hur det skulle se ut och hur det skulle inredas. Öppen planlösning, högt i tak och stora fönster.

Drömmarna var många, men de flesta, helt ouppnåbara. Att få tag i en lägenhet är inte det lättaste i dagens samhälle men det kan finnas ett alternativ du inte övervägt.

Du kanske inte föreställt dig att en fönsterlös container kan bli ett hem, men för en del kan det vara den perfekta lösningen.

TinyHouseListings

Den här röda förvaringscontainern ser inte ut att vara mycket till hem, men när du ser insidan kommer du att förvånad över den smarta planlösningen.

Fler och fler vill vara mobila och ”compact living”, där du tar till vara på varje kvadratmeter med hjälp av fiffiga möbellösningar har för vissa blivit som en sport. Hur mycket plats behövs för att leva ett komfortabelt liv?

TinyHouseListings

Det är kanske inte optimalt om du är en stor familj, men för 1-2 personer funkar det fantastiskt. Det är inte många som kan flytta från en stad till en annan och ta med sig allt de äger och har utan att ens behöva packa.

Det är bra att vara lite händig om du ska bygga ditt eget containerhem, men det är betydligt billigare och enklare än att bygga ett vanligt hus.

Om det inte hade varit en vit liten dörr och några plantor utanför denna container hade ingen kunnat ana att det var någons hem.

När det är mörkt blir containern ännu mer anonym och vet du inte att det är någon som bor där är det omöjligt att veta vad som döljer sig bakom de röda väggarna.

Ett komplett kök med matplats och öppen planlösning, stor spis, och gott om utrymme för köksredskap och porslin.

TinyHouseListnings

Vardagsrum i anslutning till köket med plats för soffa och TV och två små avlastningsbord.

TinyHouseListings

Genomgående fina  ljusa trägolv och väggar, och två stora takfönster som släpper in massor av naturligt ljus.

TinyHouseListnings

Ett vackert sovrum med plats för dubbelsäng smart belysning som får rummet att verka större än det faktist är. Bra hyllor med plats för både böcker mobiltelefoner och vattenglas.

TinyHouseListnings

Det kompakta badrummet som göms bakom en skjutdörr i köket rymmer både toalett, dusch, tvättmaskin och torktumlare. En både snygg och smart lösning eftersom man slipper svängrummet en dörr annars tar upp.

TinyHouseListnings

Vill du ha en guidad tur i containern kan du titta på här:

I rådande bostadsbrist över nästan hela landet tycker jag att det verkar vara ett perfekt alternativ för de som gillar en flexibel och orginell livsstil.

Dela gärna denna artikel så att alla får ta del av detta fantastiska och annorluna hem!