Jag sitter bara och gapar när jag ser 6-kilospizzan som rymmer ett helt julbord.

Älskar du julbord? Älskar du pizza? Då kanske den här kombinationen är något för dig. Om du vill ha köttbullar, prinskorv och julskinka serverat i en pizzakartong så kan du nu beställa in en rejäl julbordspizza – som väger 6 kilo.  

Pizzeriaägaren Metin Kizil har, lagom till första advent, tagit fram den nya julbordspizzan som idag börjar serveras på Kroppkärrs pizzeria i Karlstad.

– Den ska funka som ett julbordsalternativ för barnfamiljer. Kanske är folk sugna redan nu till första advent, säger Metin Kizil till Göteborgs-Posten.

För en tusenlapp kan den nya varianten bli din. Och det är en rejäl bit mat du får om du beställer in den.

– Den väger sex kilo och räcker till sex till åtta personer. På den finns köttbullar, julskinka, lax, ansjovis, potatismos med mera. Och vid sidan av kompletterar vi med småskålar med löksill, senapssill och några såser, säger Metin Kizil till Göteborgs-Posten.

Förutom familjepizzan säljer Metin Kizil också en mindre variant för två personer. Den har redan smygstartat – och det med bra betyg.
– Jag sålde två stycken på tisdagen. Kunderna verkade nöjda, säger Metin Kizil till Göteborgs-Posten.

Förutom tidigare nämnda ingredienser innehåller den stora julbordspizzan bland annat skinka, prinskorv, falukorv, kebabkött, bacon, räkor, ägg, broccoli, sallad och tomater.

När man trodde att man sett allt…

Posted by Göteborgs-Posten on den 25 november 2015

Vill du ha fler artiklar om detta i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.