Kontorsfolk på en gata i Manhattan har startat ett ”krig” med post-it-lappar.

De som tar en promenad längs Canal street på Manhattan i New York får en långt trevligare syn än många andra som tar sig en promenad vid kontorskomplex. I alla fall om flanörerna bestämmer sig för att titta uppåt. Företagen på vardera sida av gatan har nämligen startat ett ”krig” – med post-it-lappar i olika färger. Och kreativiteten vet inga gränser.

Det hela började förra veckan, när någon skrev ”Hi” i ett fönster, skriver New York Times. Tvärs över gatan svarade någon med ”Sup”, en förkortning av ”what’s up”. Sedan eskalerade det.

I byggnaderna längs Canal street huserar främst företag som jobbar med reklam och marknadsföring – så det finns en hel del kreativitet i husen.

I tisdags var fönster på byggnaderna på båda sidorna av gatan täckta med post-it-lappar i olika färger. Någon hade skapat Marge och Maggie från ”The Simpsons”. Någon annan hade gjort en Stålmannen-logga. En tredje hade skapat en lilafärgad hyllning till Prince, skriver New York Times.

Post-it-”kriget” har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier, där folk postar bilder under hashtaggarna #CanalNotes och #PostItWar. Enligt New York Times har till och med de som skapar post-it-lapparna involverat sig – och skickat portföljer med lappar i olika färger till företagen längs gatan, skriver New York Times.

– Det är verkligen överraskande. Vi vet aldrig vad de planerar, och de vet inte vad vi planerar, säger Kristina Bostley, en av de involverade, till New York Times.

Kanske något att sätta i gång med på din egen arbetsplats? Ett sätt att ge utlopp för sin kreativitet på raster och luncher eller efter jobbet. Dela gärna vidare för att inspirera dina kontorsarbetande vänner 🙂

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna