Kvinnan köper ring på loppis för 113 kr – 30 år senare avslöjas otroliga värdet

Kvalitetsbedömning av diamanter görs oftast med utgångspunkt från de s.k. fyra C:na – som står för Clarity, Color, Cut och Carat.

Alla delarna är viktiga att ta hänsyn till innan du köper exempelvis en diamantring. 

Vissa säger också att det finns ett femte C som är minst lika viktigt; Cost. 

Självklart är priset också en viktig aspekt när du köper en diamantring – men det var knappast något som denna kvinna från London hade i åtanke när hon fyndade på en loppis för 30 år sedan. 

Det var under en loppis vid West Middlesex Hospital på 1980-talet som kvinnan snubblade över några smycken som fångade hennes öga.

© Wikipedia Commons

Smyckena såg lite slitna och gamla ut, men hon fastnade för en ring som hon tänkte var perfekt att använda i vardagen – oavsett om hon var på jobbresa eller skulle till mataffären. 

Kvinnan, som vill vara anonym och är bosatt i London, trodde visserligen att hon gjort ett kap när hon hittade en ”kristallring” för bara 113 kronor på loppisen.

Men hon hade ingen aning om att hon gjort en investering utöver det vanliga. 

© Max Pixel

Kvinnan bar ringen varje dag utan att veta riktigt var den var värd, skriver brittiska The Telegraph.

30 år efter köpet blev hon dock nyfiken och tog med sig ringen till en lokal juvelerare, för att få den värderad. Vad hon fick reda på nästa chockade alla.

”Kristallringen” visade sig i själva verket vara en 26.27-karatig diamantring. Värdet? 4 miljoner svenska kronor.

I över 30 år hade denna kvinna nästan dagligen burit flera med miljoner på handen.

Enligt experter är stenen väldigt gammal och troligen från 1800-talet, då diamanter slipades annorlunda. Idag tänker vi att diamanter glittrar mycket, men denna diamant gömde sin sanna glans i årtal – något som lurade de flesta. 

© Sotheby’s

Ringen såldes på Sotheby’s aktion den 7 juni. 

Juvelen förväntades gå för strax under 4 miljoner svenska kronor, men i slutändan blev priset nästan det dubbla – 7,2 miljoner kronor. 

Så nästa gång du tror att din smyckeskrin behöver rengöras, titta igenom det extra noga… Kanske det ligger en skatt gömd där någonstans som kan bli till en förmögenhet?

Dela gärna vidare denna historia om du tycker att fler borde få läsa om denna häftiga nyhet!