Männen räddas från den öde ön efter att ha skrivit ”hjälp” i sanden på stranden.

Historien om Robinson Crusoe handlar om en man som blir strandsatt på en öde ö efter att hans fartyg kapsejsat ute till havs. I hela 28 år lever han på ön och är med om otroliga äventyr. Den här historien är dock hämtad från verkligheten. Men historiens huvudpersoner slapp sitta på sin ö så länge som 28 år.

Historien skulle kunna vara hämtad från en Hollywood-film men är faktiskt helt sann. Den utspelade sig i Stilla havet tidigare i veckan när tre män lämnade ön Pulap i en liten båt den 4:e april. Ganska snabbt hamnade de i dåligt väder och en rejäl våg slog sönder deras båt.

Då det var mitt i natten och de befann sig mitt ute på havet hade de inget annat val än att börja simma och hoppas att de snart skulle nå land. Och efter att ha simmat över 3 kilometer i mörkret nådde de till sist ön Fanadik.

Utpumpade men glada över att ha överlevt inledde de sedan arbetet med att försöka ta sig därifrån. De insåg snabbt att de inte skulle ha möjlighet att simma därifrån varför de helt enkelt chansade med att skriva ordet ”HELP” i sanden för att sedan hoppas att ett flygplan skulle se deras meddelande.

Bildkälla: U.S. Coast Guard Hawaii Pacific (Facebook)

Och turen var tack och lov på deras sida. Den amerikanska kustbevakningen hade blivit informerad om att en båt med tre personer saknades till havs och var därför ute och letade efter eventuellt bråte till havs. Och efter tre dagar på den öde ön fann till sist räddningspersonalen de strandsatta männen.

Bildkälla: U.S. Coast Guard Hawaii Pacific (Facebook)

”De här männens påhittighet när de byggde sin egen skylt samt att de var förberedda och bar flytvästar bidrog till att de kunde räddas”, skriver den amerikanska kustbevakningen på Facebook.

Bildkälla: U.S. Coast Guard Hawaii Pacific (Facebook)

En båt skickades fram till ön och männen kunde sedan återföras till säker mark.

Bildkälla: U.S. Coast Guard Hawaii Pacific (Facebook)

En helt otrolig historia givetvis, men också en viktig påminnelse om hur viktigt det är att alltid bära flytväst när man befinner sig ute till havs. Dela gärna den här historien vidare så fler kan lära sig hur viktigt det är att alltid bära flytväst när man ska ut till havs – den räddar faktiskt liv!

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna