Märkliga huset i Alaska är lika mystiskt som charmigt.

Vildmarken i Alaska är känd för att både vara tuff, robust och väldigt vacker. För de människor som väljer att bosätta sig här ute blir livet i vildmarken en livsstil.  Med extrema vintrar och grizzlybjörnar inpå knuten är det kanske inget ställe för alla. Men så är inte heller advokaten Phil Weidner som alla andra. Weidner, som bor i Alaskas största stad Anchorage, beslutade sig en dag för att köpa en stuga mitt ute i skogen. Inget konstigt i det kanske, om det inte vore för att han hade en annorlunda idé om hur han ville förvandla den enkla bostaden. Visst, jag har sett en hel del ganska ovanliga hus i mina dagar, men detta är verkligen något helt annat. Till en början ser det ju faktiskt ut som ett vanligt hus, men det som sticker upp, 55 meter upp i luften, förvarnar om att det är något helt unikt som Phil byggt. Och ännu konstigare? Det är inte färdig ännu! Phil har arbetat på detta hus de senaste 15 åren och han planer på att bygga ut det ännu mer. Frågan är hur högt han har tänkt sig? Kolla gärna in detta fantastiska hus nedan och berätta gärna i kommentarerna vad du tycker om Phils hus!

Imgur.com

willow1

Huset ligger mellan städerna Willow och Talkeetna i Alaska. Denna unika boning tillhör Phil Weidner, en advokat från Anchorage. Och ja, det verkligen ser ut så här!

Imgur.com

willow7

En del kallar det ”Dr. Seuss hus”, efter den kända amerikanska barnboksförfattaren Theodor Seuss Geisel, som skrev under pseudonymen Dr. Seuss. Men det alp-inspirerade husets verkliga namn är Goose Creek Tower. Phil har byggt allt helt själv.

Imgur.com

willow5

Och även om det ser lite ut som ett korthus som kan falla ihop när som helst, så fortsätter Phil att bygga vidare på sitt livsprojekt. I dagsläget är huset cirka 55 meter högt. Panoramautsikten är makalös och en klar dag kan man både se Nordamerikas högsta bergstopp, Mount McKinley, och de Aleutiska öarna.

Imgur.com

willow4

Om Phil själv skulle fått bestämma skulle tornet av småhus varit ännu högre nu. Men vid 60 meters höjd behövs tillstånd från myndigheterna, eftersom det ligger i det federala luftrummet.

Imgur.com

willow2

Phils mål är att inrätta ett teleskop på toppen för ännu mer häpnadsväckande vyer, men också en amatörradio så att han kan starta sin egen fria radiostation, Radio Free Goose Creek.

Imgur.com

willow6

Huset är ett slags lapptäcke av olika material, men många av de större sektionerna har monterats på marken och sedan lyfts på plats med hjälp av en kran.

Det har varit 15 års hårt arbete och bygget står ibland still, eftersom Phil fortfarande jobbar som framgångsrik advokat i Anchorage. Men han har inget emot att vänta, säger han själv. Han kallar sitt ovanliga hem för ”Dikt mot himlen”.

Imgur.com

willow8

Phil kallar sig en själv en ”frustrerad arkitekt”. Han har designat och byggt hela huset utan formella ritningar. Men det står stadigt! Phil hoppas att att hans projekt kan inspirera andra att följa sina drömmar och passioner.

youtube

Naturligtvis har husbygget dragit till sig stort intresse från lokalbefolkningen. Det är synligt från motorvägen och många har undrar hur och varför det byggdes. Men kanske ännu viktigare, kommer det någonsin öppnas upp för allmänheten?

Imgur.com

willow3

Just nu är det ingen som vet det, Phil verkar vilja behålla huset för sig själv ett litet tag till.

willow11

Phil uppskattar att utsikten sträcker sig över sig cirka 480 kilometer och han säger vidderna är än mer häpnadsväckande under norrsken.

”Jag gör det för att jag vill kunna se allt”, säger han.

Visst är det ändå fantastiskt ställe som Phil fått till? Det visar verkligen att det går att uppfylla sina drömmar, hur märkliga de än kan te sig. Dela gärna vidare Phils projekt med dina vänner på Facebook, om du tycker att fler borde få chansen att upptäcka detta ovanliga ställe!