Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Mitt under minnesstunden tar hon en bild på himlen. Då upptäcker hon något otroligt.

När en man i helgen klev in på nattklubben Pulse i Orlando och sköt 49 människor till döds så var det en tragedi som skakade hela världen. Varför är livet så brutalt och orättvist, vad finns det för mening och varför behövde det hända? Vi letar efter svar och tecken i det gudomliga – och ibland kan det finnas små saker som ger en betydelse och en tröst i situationer som är svåra att handskas med. Som det här vackra ögonblicket. När en minnesstund nyligen hölls för att hedra offren efter masskjutningen så flög plötsligt en flock med fåglar förbi. En kvinna vände sig upp mot himlen och tog ett fotografi – och när hon tittade på bilden efteråt såg hon något otroligt.

Samtidigt som namnen på de 49 offren lästes upp till tystnad och gråt så flög en stor flock med fåglar förbi på himlen. Det fångade kvinnans uppmärksamhet och hon bestämde sig för att ta en bild på fåglarna.

Det otroliga? När kvinnan räknade fåglarna på bilden var det 49 stycken – precis lika många som offren i Orlando.

– Jag visade alla runt omkring mig och bad dem räkna också. Vi var alla oerhört berörda, säger kvinnan, som vill vara anonym för att folk ska fokusera på offren och inte på henne, till CNN.

Det var som en förklaring och en tröst från något större efter det fruktansvärda dådet – och en påminnelse om att de som hade gått bort satt där uppe på molnen och vakade över som var kvar här nere på jorden.

– Att se fåglarna gav mig en känsla av frid efter tragedin, säger kvinnan till CNN.

CNN skriver också att det ungefär 10 mil bort, i Lakeland, hade släppts ut 49 vita duvor samma dag. Men fåglarna på bilden ser ut att vara svarta – och vart fåglarna kommer ifrån är därför oklart.

I ett Facebook-inlägg skriver kvinnan: ”Det var 49 fåglar, mina vänner. De fallna var med oss ikväll”.

 

Läs mer om...