Mormor målar huset i unik stil – en titt på resultatet och jag får nypa mig i armen

Möt Anežka Kašpárková. Hon har alltid haft ett stort och brinnande intresse för gatukonst – ett intresse som hon verkar vägra släppa. När hon närmade sig 90 år bevisade hon det för alla genom att måla sitt eget hus i helt fantastiska former och färger. 

Kašpárková är ett bevis på att det aldrig är för sent att uppfylla sina drömmar. 

Enligt olika uppgifter som finns på internet, bland annat populärkultursidan Konbini, har Kašpárková mest arbetat med växtodling på fälten för att försörja sin familj. Hon föddes i södra delarna av Tjeckien och gick egentligen i pension för runt 30 år sen. 

Men det var då hon insåg att hon kunde få tid för sitt stora intresse: Att måla. 

Hon tog olika lektioner och lärde sig tekniker från en äldre målare i landet. 

Sen tog hon fram penseln – och började sprida sin konst.  

En av Kašpárkovás mest kända verk finns i den lilla staden Louka, där endast 70 personer bor. Här använde hon sig av byns olika hus för att måla sina välkända blommor. Hon arbetar tydligen enbart med den klarblå färgen, eftersom den är så vacker. 

– Jag gör bara vad jag känner för, och försöker dekorera världen lite grann, ska hon ha sagt i en intervju med en tjeckisk tidning, uppger The Post Internazionale

Vi har inte lyckats spåra hur Kašpárková lever i dag, men här är i alla fall en video med hennes fantastiska verk. Enligt tjeckiska Aha Online stod kapellet klart under sommaren 2015, då Kašpárková målade under tio dagar. 

Så himla vackert! Hon är verkligen en sann inspiration för oss alla – och ett bevis på att ålder bara är en siffra som aldrig hindrar en från att uppfylla ens drömmar.

Nu delar vi detta vidare – så att fler kan få chansen att se detta fantastiskt fina hus. 

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna