Munken skapar vackra snöskulpturer som nu fascinerar hela staden.

Att leka i snön och bygga grottor och snögubbar är nog något alla som bor på det norra jordklotet har gjort i sina barndomsår. När vi blir äldre är det ju dessvärre så att många av oss tappar barnasinnet och slutar ge oss ut i snön för att leka och skapa. Något i alla fall jag tycker är riktigt synd. Men det finns människor som inte riktigt vill släppa taget om barnasinnet. Munken Phra Suriyan Bunthiang är en sådan person och hans skapelse i Norge är verkligen något alldeles oerhört imponerande.

Vid det buddistiska templet på Heimdal i Trondheim har munken Phra Suriyan Bunthiang skapat sannerligen imponerad snökonst. Phra, som kommer från Thailand, tyckte att templet behövde lite skulpturer så han satte helt enkelt igång med att bygga och forma de enorma snömängderna utanför templet.

– Vårt tempel sticker inte direkt ut i Heimdal, men nu har vi en symbol som visar att det här faktiskt är ett buddistiskt tempel, säger Pannee Sliper, medlem i Thai-buddhistföreningen i Trondheim, till NRK.

Och munkens fantastiska skapelse imponerar på medlemmarna i templet.

– Den stora frågan är hur en man som inte är van vid snö lyckas skapa sådana former. Han har uppenbarligen en talang. Han är så noga, och göra fantastiska detaljer. Jag hoppas att han kommer tillbaka nästa vinter och skapa nya karaktärer, säger Pannee Sliper som också berättar att många i stan kommer förbi för att fotografera de otroliga konstverken.

Och det är inte svårt att förstå varför folk blir imponerade, inte sant?

Imponerende? En thailandsk munk har laget noe litt annet enn tradisjonelle snømenn utenfor tempelet på Heimdal.

Publicerat av NRK Nyheter den 3 mars 2016

Tyckte du precis som jag att det här var ett riktigt imponerande bygge får du gärna klicka på gilla här under.