Mystisk Parislägenhet stod låst och orörd sedan 1940. Det som hittades på insidan chockar en konstvärld.

Du är nu på väg in en otrolig och mystisk lägenhet från 1800-talets Paris – en lägenhet som bär på en chockerande hemlighet. När Olivier Choppin-Janvryit upptäckte denna tidskapsel 2010 parisisk lägenhet i 2010, förstod han att ingen varit inne i rummen sedan ägaren lämnat lägenheten 1940. Kvinnan som bodde här, i Paris nionde distrikt, fick lägenheten sin mormor men flydde enligt uppgift till södra Frankrike när nazisterna invaderade Paris under andra världskriget. Hon lämnade alla sina ägodelar i huset, men fortsatte att betala sin hyra i många år framöver. Lägenheten hölls dock låst hela tiden och ägaren återvände aldrig till Paris. Kvinnan blev 91 år gammal och avled 2010.  Hennes arvingar lät lägenheten inventeras, innan den slutligen skulle säljas. Och det var när värderingsmännen anlände till detta hus som det snabbt insåg att de gjort en ytterst ovanlig upptäckt..  

Den mystiska lägenheten ligger på Boulevard Haussmann, en gata som sträcker sig från 8:e till 9:e arrondissementet.

wikipedia

Blv-haussmann-lafayette

När värderingsmannen Olivier Choppin-Janvryit anlände till porten och öppnade dörren möttes han av spindelväv och en lukt av dam. Men de skulle snart tappa andan när de såg vad som fanns längre in lägenheten

porten1

Inuti lägenheten förundrades värderingsmännen av de höga trätaken. De hittade också en gammal vedspis och diskbänk i sten.

imgur

paris1

De fann också en uppstoppad struts och en Musse Pigg-leksak från tiden före kriget.

imgur

paris2

Och det här sminkbordet? Hur fantastiskt är inte detta? Vilket hantverk!

imgur

paris2

Eftersom medierna ännu inte lyckades identifiera kvinnan, som dog 2010, är det fortfarande mycket som är oklart. Varför fortsätta hon att betala hyra för den låsta lägenhet i över sju decennier?

imgur

paris4

Men det man vet är att det gjordes ett fynd som överträffade allt annat i lägenheten. Man hittade en målning som chockade konstvärlden och gav denna historien om den bortglömda lägenheten ytterligare en twist.

imgur

paris8

Målningen skapades på 1800-talet den italienska konstnären Giovanni Boldini. Det visar en känslig kvinna i en rosa klänning i satin. Och efter lite efterforskning hittades också gamla kärleksbrev i anslutning till målningen.

imgur

paris9

Det visade sig senare att kvinnan i målningen var Marthe de Florian, en fransk skådespelerska som var känd för sina kärleksaffärer med berömda män. En av hennes älskare var just Boldini. Enligt en anteckning som hittades målades tavlan 1898, när Marthe de Florian var 34 år gammal.

Kan målningen möjligen avslöja identiteten på lägenhetens ägare? Kanske det. Målningen gjordes för privat bruk och ärvdes av Marthe de Florian barnbarn, tillsammans med lägenheten i Paris. En del spekulerar i att barnbarnet och ägaren till lägenheten hette Solange Beaugiron, men detta har inte bekräftats. Vissa hävdar också att Solange Beaugiron i själva verket personen bakom pseudonym Solange Bellegarde, en känd fransk författarinna.

imgur

paris6

Hur som helst, tavlan auktionerades ut 2010 för drygt 25 miljoner kronor, ett rekordpris vad det gäller Boldinis verk.

Kanske får vi aldrig veta hela sanningen bakom denna fantastiska tidkapsel till lägenhet, men under tide kan vi i alla fall uppskatta dess tidlösa skönhet och bilderna inifrån. Dela gärna vidare detta med dina vänner om du också vill att de ska få en inblick i denna fantastiska lägenhet!