Nästan ingen hittar alla trianglar som gömmer sig i bilden – hur många ser du?

Om det är något som har förmågan att få hela nätet att engagera sig, då är det gåtor och kluringar med oväntade lösningar.

Nu har en ny variant ploppat upp och förstummat världen. Allt du ska göra är att räkna ut hur många trianglar som finns på en enkel teckning – men trots att det kanske låter lätt som en plätt så har uppgiften fått de allra flesta att klia sig i huvudet.

Den omtalade teckningen skapades av Kumar Ankit och publicerades på quora.com tidigare i sommar.

Sedan dess har nätet fullständigt löpt amok över gåtan… inte minst eftersom gissningarna har skiljt sig i sådan enorm omfattning.

För om man ska leta efter trianglar som gömmer sig i en bild, och vissa kommer fram till ett svar på 4 medan andra gissar på 44, då förstår man att det är något väldigt listigt med uppgiften.

De flesta har stora problem att klura ut det korrekta svaret och Ankits teckning har delats vidare hundratusentals gånger på nätet.

Det är en alldeles utomordentlig hjärngympa att prova på och sedan utmana vännerna i. Testa du också – kan du hitta alla trianglar som gömmer sig i bilden här under?

Bildkälla: Reddit

Inte så enkelt, eller hur?

Och oavsett om du känner dig bergsäker så är jag ganska övertygad om att du kommer förvånas över resultatet.

Jag uppmanar dig därför att scrolla upp och titta igenom bilden en gång till. Tänk på att vara extra noggrann.

När du slutligen känner dig redo för svaret kan du klicka på den här bilden för att se facit. Varje triangel i bilden visar en lösning.

Bildkälla: Facebook

Det här var du inte beredd på, erkänn?!

Men det är inte allt, för om vi ska vara helt korrekta så finns det dessutom en extra triangel i svaret.

Denna triangel hittar du… i första bokstaven på signaturen i högra hörnet av bilden!

Bildkälla: Reddit

Svaret på gåtan blir alltså 25, om du räknar med signaturen.

Hur många trianglar hittade du? Klarade du rent av allihop? Berätta i kommentarsfältet – och glöm inte att dela vidare för att utmana dina vänner!