Nästan ingen klarar denna gåta på 2 minuter: Kan du se djuret som gömmer sig i bilden?

Synvillor, illusioner och gåtor av olika slag är utmärkt för att hålla hjärnan i trim. Så själv brukar jag alltid anta utmaningen och försöka lösa de kluringar som cirkulerar på nätet – med blandat resultat, får jag väl lov att erkänna.

Men den här bilden som jag nu tänkte dela med er, den fick mig nästan bokstavligen att slita håret i frustration. Jag kunde ju bara inte lösa det, hur mycket jag än letade!

Utmaningen låter kanske inte så svår som sådan: Hitta bara djuret som gömmer sig i bilden.

Men det är minsann inte så enkelt som det verkar. Sedan bilden började snurra på nätet har den fått miljoner människor att engagera sig – och trots envetna försök, är det väldigt få som lyckas upptäcka det söta lilla djuret.

Ja, enligt TopBuzz påstår skaparna att bara 1 ynka procent av alla som försöker klarar att lösa gåtan på mindre än två minuter. För vad de allra flesta ser, är bara den där äldre herren i hatt.

Nu ska du också få göra ett försök. Kan du hitta djuret som gömmer sig i bilden?

illusion, gubbe, hund

Inte så enkelt, eller hur? Om inte du heller såg något annat än den äldre herren så kan du vara lugn – du är knappast ensam. Själv fick jag som sagt leta i evigheter innan jag förstod.

Men jag ska i alla fall ge dig en ledtråd.

Som det så ofta gäller med illusioner, så ligger nyckeln i att försöka tänka lite annorlunda för att kunna se helheten. Så tänk utanför boxen – och försök lägga märke till lite ovanliga detaljer i mannens ansikte.

Har han inte en lite konstig näsa, till exempel? Och vad är det med ögonen? Fundera på det, och gör ett nytt försök!

illusion, gubbe, hund
Foto: Shutterstock

Okej, om du inte löste det så ska du få ytterligare en ledtråd.

Djuret som gömmer sig i bilden, kallas ofta människans bästa vän. Prova gärna igen, annars kommer svaret här nedan.

Är du beredd?

Här är svaret!

illusion, gubbe, hund

Ja visst, förutom den äldre herren så är det också en hund i bilden – som sitter på en matta och tuggar på ett ben. Nu kanske du förstår vad jag menade med näsan och ögonen, de formade ju hunden och hans ben!

Och hunden, den dyker alltså upp när man vänder på bilden.

Vad tyckte du om utmaningen, var den svår eller klarade du den direkt? Lämna gärna en kommentar under artikeln och berätta hur det gick för dig.

Och du – dela gärna vidare för att utmana dina vänner!