Norske Sverre ville sprida julstämning i byn – förvandlade sin grävmaskin till en spektakulär julprydnad

Julen är här och i vart och vartannat fönster kan man skåda adventsljusstakar och julstjärnor.

Norrmannen Sverre-Jan Rønneberg hade dock en annan idé för att fixa julstämning – och slängde upp en 45 meter lång ljusslinga på sin grävmaskin.

Nu gör Sverres läckra julpynt succé över hela nätet.

Det är i den norska kommunen Stranda som ett minst sagt speciellt julpynt numera lyser upp i vintermörkret. Där kan man nämligen skåda en grävmaskin av märket Volvo 210B som har dekorerats med en 45 meter lång ljusslinga innehållande 450 ljus. 

Bakom initiativet ligger Sverre-Jan Rønneberg, chef för gräventreprenören Stranda Anleggsservice.

– Det var för att ge lite extra julstämning till de som bor här. De flesta här bor på andra sidan dalen från mig, och de har god sikt till grävmaskinen, säger han till den norska facktidningen Anlegg & Transport.

Men det är inte företagets grävmaskin som har pyntats till oändlighet – utan Sverres privata som annars brukar stå hemma på gården.

– Den används inte så mycket den här tiden av året ändå, så då passade det bra att pynta den, säger Sverre-Jan Rønneberg till Anlegg & Transport.

Kanske något att testa för den som vill ta julen ett steg längre. Dela gärna vidare till någon som skulle kunna anamma Sverres härliga idé!