Obama antar ny utmaning efter vita huset – här briljerar han över miljardären

För några veckor sedan fick Barack Obama kliva åt sidan och lämna över presidentposten till Donald Trump, efter det var det bara att göra det bästa av situationen. Han och hustrun Michelle tog en välförtjänt semester till Jungfruöarna, där han visade att han inte bara kan politik, han kan även briljera på kiteboard. 

Här är filmen och bilderna från när ex-presidenten slår miljardären Richard Branson i kitesurfing. 

Även en president behöver ha ledigt, därför passade Barack Obama och hustrun Michelle på att ta en två veckors semester efter att Donald Trump tagit över som USA:s president. Första anhalten var Palm Springs Kalifornien, sedan åkte paret vidare och hälsade på vännen Richard Branson, grundare av Virgin och miljardär. 

Men istället för att vila upp sig visade Obama prov på en dold talang i form av kite surfing. På Virgins hemsida har Richard Branson postat en video där man ser den forne presidenten gå in för sporten med 100 procent. 
– Vi bestämde oss för att anordna en vänskaplig utmaning: Kunde Barack lära sig kitesurfa innan jag lärde mig foilboarda? Vi bestämde oss för en finaldagskamp för att avgöra vem som kunde hålla sig uppe längst, skriver Branson på hemsidan.   

De båda storheterna tränade några dagar sedan var det dags att göra upp i kamp. Branson medgav att han trodde att han skulle vinna, men efter ett tag kunde han se sig slagen av Obama som gick all in.
– Det var jämnt till sista omgången när jag kom upp och skrek i över 50 meter, en meter över vattnet. Jag kände mig väldigt nöjd med mig själv – tills jag såg mig omkring och ser Barack köra 100 meter på sin kiteboard! Jag var tvungen att lyfta på hatten och fira hans vinst, skriver han. 

Även makthavare, miljadärer och världskändisar är människor. Det är härligt att se att vår förre president får roa sig han med. Dela gärna om du håller med.