Pappan hobbybygger pool på gården – resultatet förbluffar hantverkare över hela världen

Att ha en egen pool är nog många svenskars drömmar. Tyvärr är det ganska dyrt och mycket jobb som gör att många avböjer. Men det var innan jag såg den här videon där en gigantisk pool för låg kostnad blev verklighet.

Det är Jerry och Marina Leussink som ville ha en egen pool, eller kanske snarare en mindre insjö med tanke på storleken. Eller vad sägs om drygt 27 meter lång, 21 meter bred och 4 meter som djupast?

När jag såg den här filmen så blev jag lika imponerad som alla andra hundratusentals som spridit den vidare. Bygget är extremt imponerande, särskilt då allt man betalade var cirka 120 000 kronor, vilket får ses som ganska lite i sammanhanget.

© Youtube

Eftersom poolen är större än många vanliga bad, som vi svenskar gladeligen betalar för att få nyttja, så är det förstås väldigt mycket vatten som krävs. Den här behöver ungefär 1,2 miljoner liter vatten – i jämförelse dricker en människa ungefär 113 000 liter vatten under sin livstid. Men här finns lösningar för att hålla vattnet rent och i rörelse. Ungefär vart tredje år tömmer och byter man vatten i poolen.

Det är svårt att inte imponeras av hantverket och arbetet bakom. Särskilt som familjen bor i Alberta, Kanada, vilket innebär kalla vintrar. Men då används poolen inte helt oväntat som skridskobana istället.

Nedanför kan man se ett klipp där Jerry berättar mer om hur bygget gick till.

Jag blev väldigt imponerad av det här poolbygget. Även om jag inte har plats med det här hemma kanske en mindre variant vore något i framtiden.

Dela gärna vidare med någon annan som funderat på pool, kanske blir de inspirerade efter att ha sett denna.