Paret renoverade köket. Men det som gömde sig under golvet… Otroligt!

Att köpa ett gammalt renoveringsobjekt är många människors dröm. Känslan att få sätta sin egen prägel på huset och att kunna bestämma exakt hur man vill ha det är en svårslagen upplevelse. Medan man renoverar sitt gamla hus kan man ibland hitta gamla grejer i väggarna eller under golvet. Oftast rör det sig då om åldrade tidningar som använts som isolering eller möjligen ett fint trägolv om man har tur. Men det här paret hittade någonting mycket häftigare och mer värdefullt än så.

Paret hade precis inlett renoveringen av köket i det gamla hus de köpt för två år sedan. När de hade rivit ner köks-ön och brutit upp golvet där under gjorde de en anmärkningsvärd upptäckt. Där under fanns nämligen ett kassaskåp.

Bildkälla

koket1

Kassaskåpet var givetvis låst, men paret hade hittat en kod i badrumsskåpet när de flyttade in och den koden testade de nu på kassaskåpet.

Bildkälla

koket2

Och tänka sig – koden fungerade!

Bildkälla

koket3

I skåpet fanns en rejäl bunt med sedlar, mest gamla 100-dollarssedlar. Det totala värdet upp gick till 51 080 dollar, drygt 430 000 svenska kronor.

Bildkälla

koket4

I kassaskåpet hittade de även en gammal obruten flaska whiskey som enligt stämpeln på flaskhalsen var från 1960, samt en bok.

Bildkälla

koket6

koket5

I boken fanns en hel del ledtrådar. Där fanns bland annat en hälsning: ”Alan, jag har en bok du måste läsa. Jag har strukit under några nyckelfraser. Din vän, Vincent.”

Bildkälla

koket7

Det fanns också en karta över staten Arizona och någon hade strukit under några intressanta rader:
”Ett sätt att se på världen som helhet är med hjälp av en karta, det vill säga, en slags plan eller en skiss som visar var olika saker kan hittas.”

koket8

Bildkälla

koket9

Den något anmärkningsvärda historien postades av en användare på sidan Imgur och nu spekulerar andra användare på sidan om att sedlarna till och med kan vara värda mer än 430 000 kronor. Då sedlarna är gamla finns chansen att de kan vara av värde för samlare.

Vem som är kassaskåpets ursprunglige ägare framgår inte av parets berättelse, men kanske kan ledtrådarna i boken hjälpa dom på vägen?

Men oavsett vilken historia som ligger bakom den här berättelsen fick paret sannerligen sig en rejäl överraskning. Snacka om vinstlott att hitta en rejäl bunt med kontanter mitt i renoveringen. Jag önskar verkligen att det här kan hända mig någon gång, man kanske ska bryta upp parkettgolvet i vardagsrummet redan ikväll…

Publicerad av Hemmaliv, gilla gärna: