Paret tog kreativitet till nya höjder och gjorde sina balkläder av silvertejp som lyser i mörkret.

De flesta är nog ganska överens om att silvertejp är en sån där allroundpryl som kan användas till det mesta i hemmet med gott resultat. Men den fungerar minsann till mer än så. Ryan och Gabrielle ville hitta på något annorlunda när det var dags för en kväll på balen – och precis som tjejen som använde flärpar till läskburkar för sin klänning, eller tjejen som satsade på tuggummipapper, så tänkte de ett steg längre och gjorde alla sina kläder och accessoarer av… just det, silvertejp. Det låter knäppt, men det är sant. När det var dags för bal på skolan fick eleverna, om de ville, vara med och tävla i vem som kunde tillverka snyggast outfit av tejp. I prispotten låg ett stipendium – och Ryan och Gabrielle tog tävlingen på största allvar. Inspirerade av 1920-talet tillverkade paret kostym och klänning som är ruggigt läckert i dagsljus – och om möjligt ännu häftigare på kvällen. Kolla in bilderna så förstår du vad jag menar…  

Det är svårt att tro det, men de här vackra kläderna är alltså gjorda av silvertejp som har målats i olika färger. Så himla läckert!

tejpklanning1
Bildkälla: Imgur

Allt som allt använde de 12 rullar tejp – och la ner 59 timmars arbete på att fixa i ordning klänning, kavaj, byxor, skor och accessoarer.

tejpklanning2
Bildkälla: Imgur

Men det är inte allt – eftersom paret använde självlysande tejp till alla detaljer så lyser deras kläder i mörkret! Så här blir det framifrån…

tejpklanning4
Bildkälla: Imgur

… och så här läckra är parets balkläder bakifrån.

tejpklanning3
Bildkälla: Imgur

Självklart går alla accessoarer i samma tema.

tejpklanning5
Bildkälla: Imgur

Den kreativa idén gav Ryan och Gabrielle en tredjeplats och varsitt stipendium på 3 000 dollar, cirka 25 000 kronor, per person. Det lönar sig att vara flitig – och jag gissar att de hade en oförglömlig kväll på balen!

tejpklanning6
Bildkälla: Imgur

För mig låter det osannolikt att de inte kunde vinna tävlingen, men de fick ju som tur var en fin belöning ändå. Med kreativitet och vilja kommer man långt och detta är ännu ett bevis på att silvertejp verkligen går att använda till allt. Dela gärna vidare till dina vänner så de också får se de häftiga bilderna!