Pensionärerna byggde om två gamla spårvagnar till sitt drömhus.

Många spektakulära och vackra hus har ofta också någon form av spännande historia. Ta bara denna sagovilla utanför Jönköping till exempel, så förstår ni vad jag menar. Nedan tar vi en titt på ett hem byggdes av Mary och Gerhard Ringel, två pensionärer som numera njuter av livet i Santa Cruz, Kalifornien. Paret bodde som de flesta andra, men när deras barn växte upp och flyttade ut ville de skaffa sig det hem som de länge drömt om. Sagt och gjort, Mary och Gerhard köpte två hundra år gamla spårvagnar och bestämde sig för att förvandla de speciella vagnarna till ett vackert och hemtrevligt hus. Bara själva fasaden är ju ett konstverk i sig, med alla färger som lyser upp ett helt kvarter. Insidan då? Jag tror inte ni kommer bli besvikna… Scrolla gärna ned för att se bilderna, som är hämtade från Houzz TV.

cruz1

Maria och Gerhard byggde sitt nya hus med hjälp av två gamla spårvagnar från 1800-talet. Att bygga ett hem med två spårvagnar som grund var en rejäl utmaning, men jag måste säga att jag blev väldigt glatt överraskad över det fantastiska resultatet.

Totalt hade de 70 kvadrat meter att jobba med och tanken var att huset skulle ha både ett stort vardagsrum, matsal, sovrum, badrum och kök.

Det pensionerade paret hade som mål att göra om de gamla spårvagnarna till något vackert, med strandlivet som största inspiration.

Varje rum har omsorgsfullt utformade detaljer. Gerhard är en före detta ingenjör som blev byggmästare och Mary har jobbat som massageterapeut.

De började med att måla om båda vagnarna inifrån, med en en helt ny palett av läckra färger. Färgskalan sträcker sig från krämigt gult, orangegul, ljusgrönt, mörklila, rött och rosa till skogsgrönt.

Köket är minst sagt upplyftande!

En del renoveringsarbete behövde göras med vagnarna, bland annat var golvet i dåligt skick och fick bytas ut helt.

Gerhard renoverade också deras gamla matbord av körsbärsträd som paret köpte för 15 år sedan, för att de skulle passa bättre in i deras nya hus.

Köket är stort ”lappar” över båda spårvagnarna. Och även om det inte finns någon diskmaskin eller mikrovågsugn installerat, så har paret i alla fall modern spis och ny kyl&frys.

Badrummet är också rätt läckert, med badkar och passande detaljer i guld- och metallicfärg. Allt annat målades i vitt.

Visst är det vackert? Vilket jobb de måste lagt ned!

Den böjda taket i vardagsrummet ger verkligen ett häftigt och speciellt intryck. Notera också den gulliga braskaminen!

Paret hade hela tiden en idé om att behålla så mycket av originalinredning som möjligt och visst är det lite nostalgisk känsla över allting?

Paret behöll också dörren till ena spårvagnen som ytterdörr. Om än i en något uppdaterad nyans…

door

Håll med om att det är ett fantastisk projekt som detta pensionerade par slutfört? Jag är i alla fall otroligt imponerad och jag hoppas ni också njöt av rundturen. Känn dig fri att dela detta vackra hus med alla du känner, det ska i alla fall jag göra 🙂